Evden çalışmayı abartanlarda bugün! 12 yıllık bilet aldı

Evden çalışmayı abartanlarda bugün! 12 yıllık bilet aldı

Pandeminin ardından evden çalışma bir rutin haline gelirken Meta’nın projelerinde çalışan Austin Welss kimsenin aklına gelmeyecek bir plan yaptığı öğrenildi. 12 yıl boyunca lüks gemiyle evden çalışmak!

Meta’da çalışan Austin Welss, pandemiden sonra hayatımıza giren ‘evden çalışma’ modelini bir adım öteye taşıdı. Welss, yapımı 2025’te bitecek bir cruise gemisinin odasını 12 yıllığına kiraladı. Gemideki tüm hizmetlerden faydalanacak olan Wells, oda için her ay 2 bin 83 dolar ödeyecek.

Pandemiyle birlikte çalışanların hayatına iyiden iyiye yerleşen ‘evden çalışma’ modeli, insanlara farklı yerlerde yaşama şansı da sunarken Mark Zuckerberg’in sahip olduğu Meta’da çalışan 28 yaşındaki Austin Welss, bunu bir adım daha ileri götürdü.

NTV’de yer alan habere göre, Wells 2025’te yapımı tamamlanacak ‘MV Narrative’ cruise gemisinin bir kamarasını 12 yıl için kiraladı.

CNBC’ye konuşan Wells, 12 yıl için 300 bin dolar öderken, geminin ömür boyu oda satışı seçeneğinde ücret 1 milyon dolardan başlıyor.

AYDA 2083 DOLAR ÖDEYECEK

6 kıtayı 1000 günde dolaşacak olan gemi, her limanda 3 gün demir atarken, Wells gemideki yeme-içme, havuz, temizlik, sağlık Hizmetleri ve barlar gibi tüm imkanlardan faydalanabilecek.

Welss’in 12 yıllığına satın aldığı odayı aylık olarak kiralamak isteyenler 4 bin 500 doları gözden çıkarması gerekiyor.

28 yaşındaki adamın yaptığı ödeme aylara bölündüğünde ise cebinden çıkacak para 2 bin 83 dolara düşüyor.

HEM SEYAHAT EDECEK HEM DE ÇALIŞACAK

Bu ücret, Manhattan’da benzer bir dairenin sadece kirasıyla bile karşılaştığında çok düşük kalıyor.

ABD’nin batı kıyılarında geçerli olan saat diliminde çalışacak olan Welss, bunu da avantaja çevirmeyi planlıyor.

Welss, saat farkının fazla olduğu bölgelerde seyahat ederken gündüz gezip, ABD’de mesainin başlayacağı akşam saatlerinde ise bilgisayar başına oturmayı hedefliyor.

Exit mobile version