Fransa’da sokaklar karışmaya başladı! Yüz binler sokaklarda eylem yapıyor…

Fransa sokakları hayat pahalılığına isyan eden insanlarla doldu taştı. Polis güçleri tarafından kurulan barikatler yıkıldı.

Fransa'da sokaklar karışmaya başladı! Yüz binler sokaklarda eylem yapıyor...

Son haftalarda sıkça benzin kuyrukları, kuyruklarda yaşanan kavga görüntüleri ile gündemden düşmeyen Fransa sokakları dev gösterilere sahne olmaya başladı. Fransa sokakları birbirine girerken, göstericiler barikatleri aştı, polis güçlerine saldırdı. 

Fransa'da yüzbinlerce kişi, hayat pahalılığına karşı maaşlarda artış talebiyle greve çıktı: Paris'te polis ve göstericiler arasında çatışma çıktı. Çatışma anında göstericiler barikatları yıkıp geçti. Polis güçleri zaman zaman sert şiddet gösterdiği Fransızların tepkisi ise her geçen dakika büyüyor.

Petrol, gaz ve gıda krizi başgösteren Avrupa sokakları karışmaya başladı. Fransa'da 100 binden fazla gösterici hayat pahalılığı için eylem yaparak, zamları protesto etmeye başladı. 

Göstericiler, maaşların artması, iklim değişikliğiyle mücadelede daha aktif bir politika izlenmesinin yanı sıra Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasının başlıca vaatlerinden tartışmalı emeklilik reformundan vazgeçilmesini talep ediyor.

Exit mobile version