Fransa’da iç karışıklık devam ediyor

Emeklilik yaşını 64'e yükseltecek düzenleme, ülkeyi yangın yerine çevirdi. Savaş manzaralarının yaşandığı sokaklarda polisle göstericiler karşı karşıya geldi.

Fransa’da emeklilik reformu karşıtı protestolar aralıksız devam ediyor. Hükümet, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un talebi üzerine parlamentoda oylama yapılmaksızın tartışmalı emeklilik reformunu kabul etti. Başbakan Elisabeth Borne, mecliste oylamaya sunulmayan reformu Anayasa’nın 49. maddesinin 3. fıkrasını devreye alarak kabul ettiklerini açıkladı.

Fransa’da iş çatışma var

Paris yönetiminin bu hareketi, halihazırda devam eden gösterilerin şiddetlenmesine yol açtı. Başkent Paris’te ve diğer yerlerde bir araya gelen öfkeli kalabalık büyük yıkımlara yol açtı.

Fransız polisi ile göstericiler arasında çatışmalar patlak verdi. Göstericilere müdahale sırasında bir polisin yere düştüğü anlar kameraya yansıdı.

fransa

 

Emeklilik reformunun geri çekilmesini istiyorlar

Sendikaların çağrısıyla gösterilerini sürdüren Fransızlar, hükümetin, nihai olarak kabul edilen reformdan vazgeçmesini istiyor.

Dijon, Rennes ve Rouen’de polis ve göstericiler arasında gerginlik yaşandı. Paris’te emniyetin onay verdiği protestoda polis ve göstericiler arasında arbede çıktı.

 

 

Exit mobile version