Fransız kadın yıldızlar “Mahsa” için saçlarını kesti

Dünyanın önde gelen Fransız kadın oyuncuları İran'da katledilen Mahsa Amani için saçlarını kesti. Aralarında Juliette Binoche, Marion Cotillard, Isabelle Adjani gibi yıldız isimler var.

Fransız kadın yıldızlar "Mahsa" için saçlarını kesti

İran'da devam eden protestolara kültür sanat dünyasının önde gelen Fransız kadınları da destek verdi.  Juliette Binoche , Marion Cotillard , Isabelle Adjani gibi yıldız isimler saçlarını Mahsa Amani için kesti.

BEYAZ PERDENİN FRANSIZ GÜZELLERİ SAÇLARINI KESTİ

Aralarında Oscarlı oyuncuların da olduğu Fransız kadın aktivistler 16 Eylül 2022 tarihinde girdiği koma sonucu hayatını kaybeden Mahsa Amani için saçlarını kestikleri videoları yayınladı. Yayınlanan video binlerce kez paylaşıldı. Protestolar üçüncü haftasına girerken yıldız isimler İran'daki kızkardeşlerine desteğini saçlarını keserek gösterdi.

AHLAK POLİSİ KOMAYA SOKTU

Başını kurallara örtmediği gerekçesiyle ülke başkenti Tahran'da Ahlak polisi tarafından gözaltına alınan 22 yaşındaki Mahsa Amani komaya sokulana kadar polisler tarafından dövülmüş, 3 gün komada kaldıktan sonra 16 Eylül 2022 tarihinde hayatını kaybetmişti. 

PROTESTOLARDA EN AZ 120 ÖLÜ

Mahsa Amini'nin ölümüyle İran'da protestolar başladı. Kadınlar başta olmak üzere yüz binler sokağa döküldü. Devrime doğru giden İran'a başta Batı olmak üzere birçok ülkeden destek geldi. Protestolar başını açan kadınların önderliğinde giderek büyüdü. Geri atmayan protestocular polise karşı adeta etten duvar ördü. En az 120 can kaybının yaşandığı protestolara ortaöğretim seviyesindeki kız çocukları da katılmaya başladı.

[ilgili-haber=879]

[ilgili-haber=782]

 

 

Exit mobile version