Gezegen Katili asteroid Dünya’yı tehdit ediyor!

2014 yılından bu zaman kadar keşfedilmiş olan en büyük asteroid dünya görüngesinden geçecek. Gezegen katili olarak adlandırılan asteroid Dünya için tehlike oluşturuyor.

Gezegen Katili asteroid Dünya'yı tehdit ediyor!

2014 yılından bu zaman kadar keşfedilmiş olan en büyük asteroid dünya görüngesinden geçecek. Gezegen katili olarak adlandırılan asteroid Dünya için tehlike oluşturuyor.

Gökbilimciler tarafından yapılan açıklama doğrultusunda Dünya ile Venüs arasında “2022 AP7” isimli bir asteroid tespit edildi. Tehlikeli sınıfında yer alan asteroidin Dünya yörüngesinden geçme ihtimali olduğu belirtildi.

[ilgili-haber=1360]

DÜNYA İÇİN TEHLİKE ÇANLARI ÇALIYOR

Gökbilimcilerin “gezegen katili” olarak adlandırdığı asteroidin tespit edildi. En büyük boyutlu asteroid olduğunu belirten gökbilimciler devasa asteroidin Dünya yörüngesinden geçebileceğinin altını çizdi. Bu asteroide 2022 AP7 adı verilirken Dünya ve Venüs arasında yer aldığı açıklandı.

[ilgili-haber=1790]

Astronomical Journal'in baş yazarlarından, Carnegie Bilim Enstitüsü'nün Dünya ve Gezegenler Laboratuvarı'ndan gök bilimci Scott Sheppard, gezegen katili olarak adlandırılan 3 asteroidin Dünya’ya yakın olduğunu bildirdi.

BU ZAMANA KADAR KEŞFEDİLEN EN BÜYÜK ASTEROİD

1,1 km ila 2,3 km çapında büyüklüğe sahip olan asteroidin 2014 yılından bu zamana kadar keşfedilen en büyük astroid olduğu söylendi. Şimdiye kadar keşfedilen en büyük asteroid olduğu söylenirken en büyük %5’lik dilimde yer aldığının da altı çizildi.

Sheppard yaptığı açıklamalarda asteroid dünyaya çarpmayacak rotada bulunduğunu aktarırken bu asteroidin dünya için ne zaman ciddi bir tehlike oluşturacağının belirsiz olduğunun altını çizdi.

Gezegen katili olarak adlandırılan bu gök cisminin Dünya ile Venüs arasında olması nedeniyle tespitinin zor olduğu aktarıldı. Bu asteroid James Webb veya Hubble teleskopları ile görüntülenemedi.

Exit mobile version