Göğsünden patlamamış el bombası çıkarıldı

Ukrayna’da savaşta yaralanan bir askerin göğsünde patlamamış el bombası bulundu. Bomba, doktorların çelik yelek giyerek yaptığı ameliyatla çıkarıldı

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları birinci yılına yaklaşırken cephedeki çatışmalar birçok bölgede şiddetli şekilde devam ediyor.

Göğsünden patlamamış el bombası çıkarıldı

Ukrayna Savunma Bakanlığı’ndan yapılan bir açıklama savaşın acımasız boyutlarını bir kez daha gözler önüne serdi. Dünya basınında da ses getiren açıklamaya göre bir Ukrayna askerinin göğsünden patlamamış el bombası çıkarıldı.

Olay Ukrayna’nın Donetsk bölgesindeki Bakhmut kentinde yaşandı. Yaralanan askerin vücunda patlamamış bir el bombası bulundu.

Yaralı asker ardından uzman ekip tarafından ameliyat edildi. Ameliyata bomba uzmanları da katıldı. Tecrübeli cerrah Tümgeneral Andrii Verba’nın başarılı operasyonun ardından askerin vücudundan bombayı çıkarıldı.

Askerin tedavisinin sürdüğü belirtildi.

Bombanın her an patlama riski vardı

El bombasının Ukrayna ve Rus birlikleri arasında kanlı bir çatışma sırasında tüfeğe bağlı bir fırlatıcıdan askere ateşlendiği açıklandı. Sosyal medyada yayınlanan röntgen görüntülerinde, el bombasının askerin gövdesine saplandığı ortaya çıktı.

Ameliyat sırasında el bombasının her an patlama riski nedeniyle kan akışının kontrol edilmesi gibi birçok modern tıp tedavi yönteminin kullanılmadığı kaydedildi. Ameliyatı gerçekleştiren Doktor Verba’nın 2014’ten bu yana Donetsk bölgesinde yaralı Ukraynalı askerleri tedavi ettiği ve alanında uzman olduğu da belirtildi.

Exit mobile version