Hollanda geri adım attı, Rusya’ya olan yaptırımı kaldırdı

Ukraynayı işgal etmesi sonrası 27 tane Avrupa ülkesi topluca Rusya'ya karşı yaptırım kararı aldı. Putin'de buna karşılık avrupa'ya kış öncesi gazı kesti. Hollanda, kış gelmeden ise geri adım atarak ok konuşulacak bir karara imza attı ve Rusya'ya olan yaptırımını kaldırdı.

Hollanda geri adım attı, Rusya'ya olan yaptırımı kaldırdı

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı açtığı savaştan hemen sonra 27 Avrupa Birliği ülkesi dahil birçok dünya ülkesi Rusya'ya karşı tavır alıp, ekonomik yaptırım ve ambargo kararı almıştı. Rusya bu yaptırımlara karşılık olarak Avupa'yı kış öncesi sarstı ve doğal gaz akışını kestiğini açıkladı. Avrupa genelinde doğal gaz ve elektrik fiyatları yüzde 500’den fazla zamlandı. Ülkelerde büyük protesto eylem ve tepkiler gelmeye başladı
Kış yaklaşırken ise  AB ülkesi Hollanda'dan flaş bir karar geldi ve yaptırımlardan çekildiği belirtildi.

Hollanda'dan geri adım

 

Avrupa'da ekonomik kriz ve yüksek enflasyon yaşanırken, Hollanda çok konuşulacak bir karara imza attı. Yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre, Hollanda'nın Rusya'ya yönelik yaptırımlardan çekildiği aktarıldı.

Hollanda'nın Rusya'ya karşı kaldırdığı yaptırımlar şu şekilde;

Rusya'ya uygulanan 91 yaptırımdan çekildi.
Rus bayraklı 34 gemiye uygulanan yaptırım kaldırıldı ve Hollanda limanlarına yanaşmalarına izin verildi.
Dondurulan 13 Rus malvarlığı sahiplerine geri iade edildi.
25 Hollanda şirketine, Rus gaz devi Gazprom'dan doğal gaz ve enerji anlaşması yapması için izin verildi.
150 Rus vatandaşına, şirketine, belediyesine, kurumuna ve eğitim kuruluşuna uygulanan yaptırımlar kaldırıldı.
13 sivil toplum kuruluşu üzerindeki yaptırımlar kaldırılarak, “Rusya ve AB arasında diyalog kurulmasına yardımcı olma” amacıyla yasal izinler verildi.
Bir Hollanda şirketine, Rus şirketlerinden ve devletinden ödeme alabilmesi için izin verildi, söz konusu yaptırımlar kaldırıldı.

Exit mobile version