İklim aktivistleri bu kez de Kral Charles’ın yüzüne pasta fırlattı!

Son günlerde sanat eserlerine yaptıkları saldırılarla gündeme gelen iklim aktivistlerinin bu seferki hedefi Kral Charles'ın balmumu heykeli oldu. Kameraya yansıyan o anlarda 2 aktivistin heykelin suratına pasta attığı anlar yer aldı.

İklim aktivistleri bu kez de Kral Charles'ın yüzüne pasta fırlattı!

Bir süredir dünyaca ünlü sanatçıların eserlerine saldırılarda bulunan iklim aktivistleri bu sefer İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan Madame Tussauds Müzesinde Kral 3. Charles'ın balmumu heykeline pasta fırlattı.

KAMERAYA YANSIDI

Yaşanan olay anbean kameraya yansırken olay sosyal medyada gündeme oturdu. Sosyal medya kullanıcıları olaya tepki gösterirdi.

110 MİLYON DOLARLIK TABLOYA PATATES PÜRESİ FIRLATTILAR

Aynı gün Almanya'da yaşanan benzer bir olayda ise iklim aktivistlerinin Barberini Müzesi'nde sergilenen Claude Monet'ye ait Les Meules (Tahıl Yığını) adlı tabloya saldırıda bulundu. Ellerindeki patates pürelerini tabloya fırlatan aktivistlerin daha sonra kendilerini duvara yapıştırdıkları görüldü. Müzeden yapılan açıklamada ise koruyucu cam sayesinde eserin hasar almadığı aktarıldı.

[ilgili-haber=1482]

VAN GOGH TABLOSUNA DOMATES ÇORBASI FIRLATMIŞLARDI

İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan Ulusal Galeri'ye gelen 2 iklim aktivisti, 14 Ekim'de dünyaca ünlü Vincent Van Gogh'un “Ayçiçekleri” tablosuna domates çorbası fırlatmış, daha sonra ellerini duvara yapıştırmıştı.

[ilgili-haber=1234]

Exit mobile version