İngiltere Başbakanı Rishi Sunak Vladimir Zelensky’yi ziyaret etti

Vladimir Zelensky, İngiltere'nin yeni Başbakanı Rishi Sunak'ı ağırladı. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky, Şubat ayından beri devam eden Rusya-Ukrayna savaşı döneminde üçüncü İngiliz başbakanla görüşmüş oldu.

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak Vladimir Zelensky'yi ziyaret etti

 Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky Telegram hesabından yaptığı paylaşımda, Kiev'de devlet başkanlığı ofisinde İngiltere'nin yeni Başbakanı Rishi Sunak ile bir araya geldiğini duyurdu.

Liz  Truss'ın istifasının ardından İngiltere Başbakanı seçilen  Rishi Sunak, Rusya'ya karşı savaşın devam ettiği Ukrayna'nın başkenti Kiev'i ziyaret ederek Devlet Başkanı Vladimir Zelensky ile bir araya geldi.

Görüşmede, İngiltere ile Ukrayna arasındaki ticaret ve uluslararası güvenlik sorunları ele aldıklarını belirten Zelensky, “Savaşın ilk günlerinden beri Ukrayna ve İngiltere en güçlü müttefikler oldu.” açıklamasında bulundu.

Rishi Sunak da, Twitter hesabından Kiev ziyaretine ilişkin İngilizce ve Ukraynaca yaptığı paylaşımda, “İngiltere özgürlük için savaşmanın ne demek olduğunu biliyor. Sonuna kadar yanınızdayız.” ifadelerini paylaştı.

Exit mobile version