İngiltere için koca bir dönem kapandı! Kraliçe 2. Elizabeth, 96 yaşında yaşamını yitirdi

Dünya gündemi, İngiltere'den gelen haber ile değişti. İngiltere Kraliçesi 2. Queen Elizabeth, 96 yaşında yaşamını yitirdiği bildirildi.

İngiltere için koca bir dönem kapandı! Kraliçe 2. Elizabeth, 96 yaşında yaşamını yitirdi

Dünya gündemini değiştiren son dakika gelişmesi Birleşik Krallık'tan geldi. İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth,, 96 yaşında hayatını kaybettiği bilgisi bir anda gözleri ülkeye çevirdi. 25 yaşında taç giyen, 70 yıl boyunca tahtta oturan en uzun süreli kraliçe olan Kraliçe Queen Elizabeth gündemde ilk sırada.

Gün içerisinde gözetim altına alınarak hastahane'ye alınan Kraliçe Elizabeth'ten kötü haber geldi. 96 yıllık yaşamı sonlanan İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in ölüm haberi gündemi değiştirirken, yerine geçecek isim merak ediliyor.

TAHTA KİM OTURACAK?

Kraliçe'nin ölümü ile birlikte taht ve yeni kraliçe merakla beklenirken, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in vasiyeti önemli. daha önce yerine geçecek isimi açıklamıştı.  Vasiyetinde, “zamanı geldiğinde oğlum Charles Kral olduğunda, ona ve eşi Camilla'ya bana verdiğiniz desteğin aynısını vereceğinize eminim.” ifadeleriyle yeni kral ve kraliçeyi belirlemişti.

CENAZE TÖRENİ MERAK EDİLİYOR

Dünya genelinde siyasetçi akını beklenen cenzae programı henüz netlik kazanmazken, görkemli bir kraliyet cenzae töreni yapılması bekleniyor. Dünya genelinde milyonlşarca insanın gözü şimdi cenzae töreninde olacak.

 

Exit mobile version