İngiltere’de Prens Charles tacını giydi

Prens Charles bugün İngiltere’de tacını giydi. Törene dünya çapında birçok misafir dahil olmak üzere 203 ülkeden gelen konuklar katıldı. Tören öncesinde müzisyenler performans sergilerken, kraliyet ailesi üyeleri ve konuklar törende önde oturdular. Prens Harry katılırken eşi Meghan Markle törene katılmadı. Tören öncesi altı anti-monarşi protestocu gözaltına alındı. Geçit töreni, Kral ve Kraliçe’nin Buckingham Sarayı’ndan ayrılarak The Mall caddesi boyunca kalabalığı selamlamasıyla başladı. Kral ve Kraliçe, “Hükümdar’ın Koruması” adlı 160 asker ve Atlı Süvari Birliği tarafından eşlik edildi. Tören, Kral ve Kraliçe’nin Parlamento binasının önünden geçerek Westminster Abbey Kilisesi’ne ilerlemesiyle devam etti.

Prens Charles tacını giydi

Hayatının büyük bir bölümünü “veliaht prens” olarak geçiren Charles, sonunda muradına erdi. Annesi Kraliçe 2. Elizabeth’in geçen yıl eylül ayında, 96 yaşında hayata veda etmesinin ardından onun yerine tahta geçen Charles, 75 yaşında Kral 3. Charles olarak tacını giydi.

Kraliçe’nin taç giydiği 1953 yılından bu yana ülkede gerçekleşen bu ilk taç giyme törenini Londra’da bulunan konukların dışında dünya üzerindeki milyonlarca kişi takip etti. Törende Charles’ın eşi Camilla da kraliçe olarak tacını giydi. Böylece Charles ile Camilla’nın kral ve kraliçe olarak tahta çıkma süreci de tamamlanmış oldu.

Neler yaşandı?

Kral 3’üncü Charles ve Kraliçe Camilla, taç giyme törenine gitmek üzere beraberlerindeki Kraliyet Ailesi üyeleri ve askerlerle, Buckingham Sarayı’ndan Westminster Abbey Kilisesi’ne geldi.

İngiltere Kralı 3’üncü Charles’ın Kraliçe Camilla ile birlikte Westminster Abbey Kilisesi’nde yapılacak taç giyme töreni, Charles’ın Buckingham Sarayı’ndan beraberindeki aile üyeleri ve askerlerle çıkarak yaptığı yaklaşık 3 kilometrelik yürüyüşüyle başladı.

İngiltere'de Prens Charles tacını giydi

Kraliçe 2’nci Elizabeth’in ardından, 70 yıl sonra yapılan ilk taç giyme töreninde tüm dünyadan konuklar hazır bulundu.

Annesi Elizabeth’in 1953’te yapılan ve 8 bin 200’den fazla davetlinin katıldığı taç giyme törenine kıyasla Charles’ın daha küçük çaplı ve kısa sürecek taç giyme törenine, 203 ülkeden 2 binin üzerinde konuk katıldı.

İngiliz Kraliyet ailesi üyeleri, törende ön saflarda yer aldı. Galler Prensi William ve eşi Galler Prensesi Kate’in yanı sıra Kral Charles’ın iki kardeşi Prenses Anne ve Prens Edward da törene ön saflarda bulundu. Tören öncesi müzisyenler kilisede yerlerini alan konuklar için sahne aldı.

Kral Charles’ın ABD’ye yerleşen oğlu Prens Harry’nin de katıldığı törene eşi Meghan Markle katılmadı. Törenden önce ise Trafalgar Meydanı’nda toplanan yüzlerce monarşi karşıtı protestocudan 6’sı gözaltına alındı. 

Charles’ın Westminster Abbey Kilisesi’nde yapılacak taç giyme töreni dolayısıyla kilise önünde yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Kral 3’üncü Charles ve eşi Camilla, taç giyme töreni öncesinde konvoy halinde Buckingham Sarayı’na geldi.

Konvoy geçişi sırasında The Mall caddesinde toplanan kalabalık tarafından tezahüratlar yapıldı. Charles ve Camilla, araçlarından kalabalığa el salladı.

Kral 3’üncü Charles ve Kraliçe Camilla, Buckingham Sarayı’ndan Westminster Abbey Kilisesi’ne doğru yola çıktı. 

Resmi geçit töreni de böylece başlamış oldu.

Kral 3’üncü Charles Parlamento’nun önünden geçerek törenin yapılacağı Westminster Abbey Kilisesi’ne doğru ilerledi.

Kortejin Westminster Abbey Kilisesi’ne ilerleyişi Kraliyet Ailesi’nin sosyal medya hesabından da paylaşıldı. 

Charles ve Camilla’ya 160 askerden oluşan ‘Hükümdar’ın Koruması’ eşlik etti. Atlı Süvari Birliği ise askeri geçit törenine öncülük etti.

Exit mobile version