İran’da eski Cumhurbaşkanı kızı Faize Haşimi tutuklandı

İran'da gösteriler, gözaltılar devam ederken, kritik bir tutuklama haberi geldi. Eski Cumhurbaşkanı kızı olan Faize Haşimi, gözaltına alınmasının peşinden tutuklandı.

İran'da eski Cumhurbaşkanı kızı Faize Haşimi tutuklandı

Dünya'a son dakika gelişmelere İran'dan gelen tutuklama haberi eklendi. İran'ın eski Cumhurbaşkanının kızı gözaltına alınarak tutuklandığı bildirildi.

Mahsa Amini'nin yaşamını yitirmesi sonrasında komşu İran'da sular durulmuyor. Eylemler, gsteriler peş peşe farklı kentlerde hemen her gün gösteri düzenleniyor. Dünya ülkelerinden peş peşe destekler geliyor.

İran’ın eski Cumhurbaşkanı Ali Ekber Haşimi Rafsancani’nin gözaltında olan kızı Faize Haşimi “rejim karşıtı faaliyet yürütmek” ve “kamu düzenini bozmak” suçlamalarıyla geçici olarak tutuklandığı gelen son dakika haberleri arasında. 

Yargı Erki Kurumu Sözcüsü Mesud Setayeşi yaptığı açıklamada, Haşimi’nin “rejim karşıtı faaliyet yürütmek” ve “kamu düzenini bozmak” suçlamalarıyla geçici olarak tutuklandığını belirtti. Haşimi’nin daha öncede rejim karşıtı faaliyetleri nedeniyle 15 ay hapis cezası aldığını kaydeden Setayeşi, şu an için Haşimi’nin geçici tutuklama emriyle tutuklu olduğunu, dosyanın savcılıkta olduğunu ve mahkemeye sevk edileceğini söyledi.

Exit mobile version