Gazze’de katliam sürüyor: İsrail-Filistin savaşından son gelişmeler

İsrail, Hamas'ın başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonu sonrası Filistin'deki katliamı sürüyor. İsrail, Gazze Şeridi'ndeki bir çarşıya katliam saldırısı düzenledi. Bölgede çok sayıda ölü ve yaralı var. İsrail-Filistin savaşında son gelişmeler.

İsrail, Hamas’ın başlattığı “Aksa Tufanı” operasyonu sonrası Filistin’deki katliamı sürüyor. İsrail, Gazze Şeridi’ndeki bir çarşıya katliam saldırısı düzenledi. Bölgede çok sayıda ölü ve yaralı var.

İsrail-Filistin savaşından son gelişmeler

İşte İsrail-Filistin savaşından son gelişmeler

18.51: ABD Başkanı Joe Biden: Tarih bize antisemitizmin, İslamofobinin ve tüm nefretin birbiriyle bağlantılı olduğunu tekrar ve tekrar öğretti. Nefretin her türlüsünü reddetmemiz gerekiyor.

18.20: İsrail, Gazze Şeridi’ndeki bir çarşıya katliam saldırısı düzenledi. Bölgede çok sayıda ölü ve yaralı var.

17.03: Gazze’de 500’ü çocuk olmak üzere yaklaşık bin 200 kişinin enkaz altında kaldığına inanılıyor.

16.27: ABD Savunma Bakanlığı, Hamas’ın İsrail’e yönelik saldırısının ardından Doğu Akdeniz’e gönderilen uçak gemisi USS Gerald R. Ford’un görev süresinin uzatıldığını duyurdu.

15.25: İsrail, Hamas saldırılarında hem Türk hem İsrail pasaportuna sahip olan ve ölen kişi sayısının 3’e yükseldiğini açıkladı. İsrail’in, Türk asıllı ve sivil olarak Hamas tarafından öldürüldüğünü açıkladığı kişilerin çifte vatandaşlık sahibi ve İsrail’de askerlik yaparken ölen kişiler olduğu ortaya çıktı.

14.58: BM’den yapılan açıklamada, Gazze’deki tüm hastanelerde yakıt rezervlerinin yalnızca 24 saat yetmesinin beklendiği duyuruldu.

14.09: Ürdün Kralı 2. Abdullah, Gazzelileri göçe zorlayan İsrail’i uyarak, Filistinlilerin hiçbir şekilde ne Ürdün’e ne de Mısır’a itilmemesini ve bunun kırmızı çizgileri olduğunu belirtti.

13.06: Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC) Sözcüsü Tommaso Della Longa, İsrail’in yoğun saldırıları altındaki Gazze’de bir felaketin yaşandığını belirterek, “Gazze’ye insani yardım girmezse durum daha da kötüye gidecek.” dedi.

Exit mobile version