İtalya selle mücadele ediyor: 9 kişi hayatını kaybetti

İtalya’da aşırı yağışların ardından oluşan sel ve toprak kaymaları binlerce insanı evinden etti. Yaşanan felakette 9 kişi öldü.

İtalya’nın kuzeyindeki Emilia-Romagna bölgesini sel felaketi vurdu. 21 farklı nehirde taşma meydana geldi. Emilia-Romagna bölgesinin başkanı Stefano Bonaccini, hayatını kaybeden vatandaşlar hariç her şeyi düzelteceklerini söyledi ve sayının artmaması temennisinde bulundu.
İtalya selle mücadele ediyor: 9 kişi hayatını kaybetti
İtalyan sivil savunma yetkilileri ise sayının artmasından korkuyor ve yağışların durmadığının altını çiziyor. Emilia-Romagna bölgesinin haricinde yağışlar İtalya’nın merkezindeki Marche bölgesini de vurdu. Geçen yıl da sel felaketi yaşayan Marche’de 12 kişi yaşamını yitirmişti.

Başbakan Giorgia Meloni, hükümetin yaşananları yakından takip ettiğini söyledi.

İtalya’da hava muhalefeti yüzünden yaşanan felaketlerin sayısı artıyor ve iklim değişikliği krizi daha da dikkat çekici hale geliyor. 2022, İtalya tarihindeki en sıcak yıl olarak kayıtlara geçmişti ve 310 olağanüstü hava olayı kaydedilmişti.

Formula 1’de bu hafta sonu düzenlenmesi planlanan Emilia-Romagna Grand Prix’si de, pistin de selden etkilenmesi sonucu iptal edildi.

Exit mobile version