Kabil’de canlı bomba saldırısı: 19 ölü 29 yaralı

Afganistan'ın başkenti Kabil'de patlama yaşandı. İntihar bombacısının gerçekleştirdiği saldırıda eğitim enstitüsü hedef alındı. Bombalı saldırıda 19 kişi hayatını kaybederken 29 kişi yaralandı.

Kabil'de canlı bomba saldırısı: 19 ölü 29 yaralı

Afganistan'ın başkenti Kabil'de bir eğitim enstitüsü bombalı saldırıda hedef alındı. İntihar bombacısı tafarından düzenlenen saldırıda 19 kişi hayatını kaybetti. 29 kişi yaralı olarak tedavi altına alındı.

SALDIRIYI İNTİHAR BOMBACISI DÜZENLEDİ

Polis cuma günü yaptığı açıklamada, Afganistan başkentinin batı kesiminde bir patlama meydana geldiğini söyledi. Yerel basında çıkan haberlere göre patlama bir eğitim enstitüsünde gerçekleşti.

HAZARALAR MI HEDEFTEYDİ?

Saldırı, yoğunluklu olarak Hazaraların yaşadığı şehrin Batı bölgesinde meydana geldi. Bu etnik azınlık, geçmişte radikal İslamcı terör örgütü DEAŞ tarafından hedef alınmıştı.

KABİL POLİS SÖZCÜSÜ AÇIKLAMA YAPTI

Kabil Polis Sözcüsü Halid Zadran, yaptığı açıklamada, “Enstitünün içinde bir patlama meydana geldi, can kayıpları yaşandı” dedi. Bölgeye çok sayıda güvenlik gücü sevk edildi. Patlamanın yaşandığı bölgenin çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

Polis yetkilileri ise saldırıda en az 19 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Görgü tanıkları, eğitim merkezinin içinde bir intihar bombacısının patlayıcıları ateşlediğini iddia etti.

SALDIRIYI ÜSTLENEN OLMADI

Saldırıyı henüz hiçbir grup üstlenmedi. 2020'de DEAŞ'ın Kabil'in batısındaki bir eğitim merkezine yaptığı saldırıda 24 kişi öldürülmüştü.

Taliban, 2021'de Afganistan'ın başkentinde kontrolü sağladığında “ülkenin güvenliğine önem vereceklerini” söylemişti; ancak son aylarda sivil bölgelere ve camilere yapılan saldırılarda artış görüldü.

Exit mobile version