Kanada’da bıçaklı katliam: 10 ölü, 25 yaralı

Kanada'da isimleri belirlenen 2 kişi terör saldırısı gibi adeta katliam yaptı. 25 kişiyi yaralayan bıçaklı saldırganlar 10 kişiyi katletti.

Kanada'da bıçaklı katliam: 10 ölü, 25 yaralı

Kanada son 24 saatte dehşeti yaşadı. Göçmen ülkesi olan ve Dünya genelinden her yıl yüz binlerin daha refah bir yaşam adına göç ettiği Kanada'da bıçaklı dehşet Dünya gündeminde. 2 saldırgan 2 saatte 25 kişiyi bıçakladı. 10 ölü var…

Kanada'ya bağlı Saskatchewan bölgesinde eşgalleri belirlenen 2 saldırgan adeta terör etkisi yapan saldırıda bulundu. Kanada'da yaşanan bıçaklı terör olayı nedeniyle 25 kişinin çeşitli yerlerinden bıçaklanarak yara aldığı gelen son dakika haberleri arasında. Bu saldırıda ölen sayısı ise 10 olarak açıklandı.

Konuyla ilgili edinilen son dakika bilgiye göre, Kanada Saskatchewan'da yaşanan bıçaklı saldırı 31 yaşında olan Damien Sanderson ile 30 yaşında olan Myles Sanderson tarafından gerçekleştirildiği tespit edildi. Polis ekipleri saldırganların yakalanması işçin özel bir izleme biriminin olayın üzerinde çalıştığını söyledi.

KANADA BAŞBAKANI'NDAN AÇIKLAMA

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, yaşanan bıçaklı saldırı sonrasında yaptığı açıklamada,

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, yaşanan bıçaklı saldırı sonrasında yaptığı açıklamada, “Bugün, James Smith Cree Nation ve Weldon, Saskatchewan'da 10 kişinin ölümüne ve çok daha fazlasının yaralanmasına neden olan korkunç saldırılar karşısında şok oldum ve harap oldum. Bu gelişen bir durum olduğundan, bölgedeki herkesi sığınma ve uygun önlemleri alma konusunda kolluk kuvvetlerinin tavsiyelerini dinlemeye davet ediyorum. Kanada Hükümeti, James Smith Cree Nation topluluk liderliğiyle doğrudan iletişim halindedir ve elimizden gelen her şekilde yardım etmeye hazırız. Bugünün iğrenç saldırılarından sorumlu olanlar tam olarak adalete teslim edilmelidir. 

Kanadalılar olarak bu trajik şiddetten etkilenen herkes ve Saskatchewan halkı için yas tutuyoruz. Yaralılara da acil şifalar diliyoruz.

Bu gelişen bir durum olduğundan, bölgedeki herkesi sığınma ve uygun önlemleri alma konusunda kolluk kuvvetlerinin tavsiyelerini dinlemeye davet ediyorum. Polis için herhangi bir bilginiz veya ipucunuz varsa, lütfen 9-1-1'i arayın. Saskatchewan'daki RCMP, en son güncellemelerini web sitelerinde yayınlıyor.

Şüphelileri yakalamak, insanları korumak ve yaralıları tedavi etmek için gösterdikleri sıkı çalışmadan dolayı ilk müdahale ekiplerine teşekkür ediyorum. Kanada Hükümeti, James Smith Cree Nation topluluk liderliği ile doğrudan iletişim halindedir ve elimizden gelen her şekilde yardım etmeye hazırız. Bugünün tiksindirici saldırılarının sorumluları tamamen adalete teslim edilmelidir.

James Smith Cree Nation ve Saskatchewan halkına: Siz bizim aklımızdasınız. Bu zor zamanınızda size destek olmak için buradayız.” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version