Kolombiya’yı Julia vurdu! En az 28 ölü

Julia Kasırgası Kolombiya'da büyük yıkıma yol açtı. En az 28 kişin hayatını kaybettiği kasırganın yol açtığı seller binlerce insanı evsiz bıraktı. Elektriksiz kalan binlerce kişi insani yardım bekliyor.

Güney Amerika ülkesi Kolombiya kabusu yaşadı. Julia Kasırgası ülkeyi adeta yıktı geçti. Yaşanan sel ve toprak kaymalarında binlerce kişi etkilendi. Yüz binlerce selzede insani yardım bekliyor. 

Kolombiya'yı Julia vurdu! En az 28 ölü

“50 TON İNSANİ YARDIM GELECEK”

La Guajira yönetim merkezine bağlı Riohacha, Uribia ve Manaure kentlerinde, tropik fırtına olarak doğan ve 1. derecede kasırgaya dönüşen Julia, hasara neden oldu. Evlerini su basan binlerce kişi kendilerine uzatılacak yardım elini bekliyor. Yetkililer, sellerden etkilenen aileler için ilk etapta 50 tonluk insani yardım malzemesinin başkent Bogota'dan hava yoluyla bölgeye gönderildiğini duyurdu.

CUMHURBAŞKAN'I BÖLGEDE İNCELEME YAPTI

Devlet Başkanı Gustavo Petro, Julia Kasırgası'nın vurduğu San Andres ve Providencia adalarını ziyaret etti. Petro, adalarda bazı evlerin tamamen yıkıldığını, 200 kadar evin ise çatısının uçtuğunu belirterek son raporun tamamlanmasının ardından zararın boyutunun ortaya çıkacağını açıkladı. 

Exit mobile version