Kuş Gribi geri döndü! Binlerce hayvan itlaf edildi

Kuş gribi yetkilileri alarma geçirdi. Fransa'da 5 bin beldedeki tüm kümes hayvanları karantinaya alındı. Kuş gribi nedir? kuş gribi insanlara bulaşır mı?

Kuş Gribi geri döndü! Binlerce hayvan itlaf edildi

Kapalı alanlarda hızla yayılan kuş gribi Avrupa'da yeniden görüldü. Fransa 5 bin beldede karantina uygulanmasına karar verdi. Binlerce beldedeki on binlerce kümes hayvanı karantinaya alındı.

42 GÜNLÜĞÜN ALTINDAKİ KÜMES HAYVANLARI KARANTİNADA

Fransa Tarım Bakanlığı acil koduyla karantina alarmı verdi. Kuş gribinin orta seviyeden yüksek seviyeye çıkması on binlerce kümes hayvanının karantinaya alınmasına yol açtı. 500 beldede de 42 günlüğün altındaki bütün kanatlı hayvanlara karantina uygulanması kararlaştırıldı.

36 BİN HAYVAN İTLAF EDİLDİ

Ülkede, Indre-et-Loire bölgesi Valiliği yakın zamanda Cere-la-Ronde'daki bir kümes hayvanı çiftliğinde H5N1 kuş gribi virüsüne rastlanması üzerine bölgedeki 36 bin kanatlı hayvanı itlaf etmişti. Bundan 5 gün sonra da Sailly-Flibeaucourt bölgesindeki bir hindi çiftliğinde kuş gribine rastlanması üzerine 27 bin hindi itlaf edilmişti.

KUŞ GRİBİ NEDİR?

İnsanlarda grip etkeni olarak gözlenen influenza virüslerinden A tipinin neden olduğu, evcil ve yabani kanatlılar ile memeli hayvanların çoğunda solunum ve sindirim sistemine ait belirtiler gösteren, ölümle sonuçlanan çok bulaşıcı bir hastalıktır.

 

 

Exit mobile version