Kuzey Kore 10 füze fırlattı! Japonya “Sığınaklara inin”

Kuzey Kore, ABD ve Güney Kore'nin Kuzey Kore Yarımadası'nda başlattığı tatbikat sonrası füze denemelerini arttırdı. Kuzey Kore son olarak 10 füze denemesi daha yaptı.

Kuzey Kore 10 füze fırlattı! Japonya "Sığınaklara inin"

Kuzey Kore, ABD ve Güney Kore'nin Kuzey Kore Yarımadası'nda başlattığı tatbikat sonrası füze denemelerini arttırdı. Kuzey Kore son olarak 10 füze denemesi daha yaptı.

“EVDE KALIN”

Füze denemelerini Japon hükümeti duyurdu, Füze denemeleri ardından Japonya hükümeti halka 'evde kalın' çağrısı yaptı ve füze denemelerini “tahammül edilemez” şeklinde niteledi.

[ilgili-haber=1765]

İLK FÜZE JAPON DENİZİ'NE DÜŞTÜ

Japonya Savunma Bakanlığı, Kuzey Kore'nin fırlattığı 10 füzeden ilkinin, Japonya üzerinden geçerek Pasifik'e düştüğü bilgisinin geri çekildiğini bildirdi. Füzenin radardan kaybolduğu ve Japonya üzerinden geçiş yapmadığı belirtildi. İlk füzenin Japon Denizi'ne (Doğu Denizi) düştüğü tahmin ediliyor.

[ilgili-haber=1001]

BALİSTİK TİP FÜZE FIRLATILDI

Başbakan Kişida, ilk fırlatılan füzenin kıtalararası balistik tip füze (ICBM) olduğunun tahmin edildiğini söyledi. Kişida, karşı hamlelerin alınmasına yönelik ABD ve Güney Kore ile iş birliğinin sürdürüleceğini kaydetti. Ayrıca, denemeler sonrası bölge genelinde seyreden deniz ve hava taşıtlarına yönelik hasar tespit edilmediği kaydedildi.

Savunma Bakanı Hamada Yasukazu, “(ilk füzenin) radardan kayboluşunun nedeninin araştırıldığını” açıkladı.

PEŞ PEŞE DENEMELER

Japonya Sahil Güvenliği (KAIHO) ilk deneme sonrası, Kuzey Kore'nin iki füze daha fırlattığını açıkladı. Diğer iki füzenin Japon Denizine (Doğu Denizi) düştüğü bildirildi. Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, Kuzey Kore'nin orta ya da uzun menzilli balistik füze denediğinin tahmin edildiğini duyurdu.

Kuzey Kore en son, Eylül 2017 ve geçen ay başında, Japonya üzerinden geçerek Pasifik Okyanusu'na düşen füze denemişti.

Exit mobile version