Liz Truss kimdir? İngiltere’de Liz Truss dönemi başladı…

Taze başbakan Liz Truss kimdir? Birleşik Krallık'ta şimdiye kadar üçüncü kadın Başbakan olarak görev yapacak Liz Truss merak ediliyor.

Liz Truss kimdir? İngiltere'de Liz Truss dönemi başladı...

Dünya gündeminin 1 numaralı haberi Liz Truss'un İngiltere Başbakanı olması oldu. Truss aynı zamanda iktidarda olan Muhafazakar Parti'nin yeni lideri olarak seçildi.

Birleşik Krallık topraklarında şimdiye kadar gelen üçüncü kadın Başbakan olarak tarihe geçen Liz Truss görevine resmen başladı. Koltuğa oturur oturmaz büyük sorunlarla yüzleşecek olan Truss'un koltukta ne kadar kalacağı şimdiden merak edilirken, İngiliz halkının beklentisi ise oldukça yüksek. Başta ekonomik sorunlar olmak üzere, Ukrayna sorunu gibi kritik meseleler ile alakalı ne yapacağı merak konusu.

 Truss yarın Kraliçe 2. Elizabeth tarafından hükümeti kurmakla görevlendirilecek ve ülkenin yeni başbakanı olacak. İngiltere'de Truss'tan önce başbakanlık yapan kadın siyasetçiler Margaret Thatcher ve Theresa May'di.

Liz Truss kimdir?

Mary Elizabeth Truss, 1975'te Oxford'da dört kardeşin en büyüğü olan sol görüşlü bir anne babanın çocuğu olarak dünyaya geldi. Gerek Anne gerekse Babası İşçi Partisi'nin solunda olarak nitelendiriyor.

Öğrenciyken siyasete atılan Truss, Oxford Üniversitesi Liberal Demokratlarının başkanı oldu ve monarşiyi ortadan kaldırmak için kampanya yürüttü.

Parti lideri Paddy Ashdown'u dehşete düşürecek şekilde, 1994'te Brighton'da düzenlenen partinin yıllık konferansında “biz Liberal Demokratlar, insanların yönetmek için doğduğuna inanmıyoruz” diyen bir önerge sundu.

Daha sonra koalisyon hükümetinde kabine bakanı olan David Laws, o zamanlar Ashdown'ın küçük danışmanlarından biriydi ve şunları söyledi: “Paddy'nin Brighton'daki basın odasında bir aşağı bir yukarı dolaştığını ve 'Aman Tanrım, eğer Liz'in hareket ettirdiği bu hareketse,” dediğini hatırlıyorum. , geçilirse, bu Liberal Demokratların sonu olur.”

1996'da mezun olduğunda, Bayan Truss Muhafazakarlara yöneldi ve Shell'de ve daha sonra Cable & Wireless için hükümet ilişkilerinde çalışmaya başladı.

Brexit konusundaki fikrini değiştirmesi ve ticaret sekreteri olarak, birçoğu İngiltere'nin AB üyeliğinden yuvarlanan enerjik anlaşma arayışı, partinin sağından hayranları çekti.

Dışişleri bakanı olarak, Rusya'ya karşı sert bir tavır aldı, Çin'den gelen tehdit konusunda alarm verdi ve İran'da tutulan İngilizlerin serbest bırakılmasına yardımcı oldu.

Ekonomik meseleler konusunda tutkulu ve meslektaşları, hırslarının ve imajının gerçekten arttığının Hazine'de olduğunu söylüyor.

Exit mobile version