Malezya’da yaşanan toprak kaymasından sonra ölü sayısı artıyor

Malezya'nın Selangor eyaletindeki bir kamp alanında yaşanan toprak kayması faciasında yaşamını yitiren sayısı artarak 21'e çıktı.

Malezya'da yaşanan toprak kaymasından sonra ölü sayısı artıyor

Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’un kuzeyindeki Selangor eyaletinin Batang Kali bölgesindeki kamp alanında yaşanan ve pek çok kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan toprak kaymasında can kaybı sayısı giderek artıyor.

Can kaybı 21’e yükseldi

Malezyalı yetkililer tarafından yapılan açıklamada toprak kayması faciası sonrasında hayatını kaybedenlerin sayısının 21’e yükseldiğini bildirirken, 14 kişinin kayıp olduğunu kendilerine henüz ulaşılamadığı ve bölgede arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği söyledi. Yerel Yönetim ve Kalkınma Bakanı Nga Kor Ming, kamp alanının yasa dışı bir şekilde çalıştırıldığını söyleyerek, Malezya genelinde nehir, şelale ve yamaç yakınında bulunan tüm “yüksek riskli” kamp alanlarının 7 gün süreyle kapatılması talimatını verdi.

Arama çalışmaları 700’den fazla personelle devam ediyor

Bölge polis şefi Suffian Abdullah, yaptığı açıklamada heyelan sırasında alanda tahminen 94 kişinin bulunduğunu söylemişti. Arama kurtarma çalışmaları, iz köpekleri de dahil olmak üzere 700’den fazla personelle devam ediyor aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Exit mobile version