Mars’ta mağara astronotlara ev sahipliği yapabilir

Mars'ta mağara keşfi, uzaybilimcileri heyecanlandırdı. Mars'ta mağara, astronotların barınmasına uygun bulundu. Mars'ta mağara kızıl gezegeni araştıracak astronotlar için büyük kolaylık sağlayabilir. Daha önce bulunan Mars'ta mağara kapısı da görenleri şoke etmişti.

Mars'ta mağara keşfi Nasa'yı harekete geçirdi.  Mars'ta astronotların barınabileceği 9 mağara bulundu. 

Arizona Üniversitesi'nden bilim insanları, astronotların Mars keşif görevlerine uygun olan 9 mağara buldu. Mars'taki mağaraların gelecekteki mürettebatlı görevlerde astronotlar için barınama imkanı sağlayabileceği açıklandı.

ABD'deki Arizona Üniversitesi'nden araştırmacıların da dahil olduğu ekip, gelecekteki mürettebatlı görevlerin Mars'ta bulunan doğal kaynaklardan da yararlanabileceğini söylüyor.

Mars'ın gündüz ve gece arasında aşırı derecede dalgalanan sıcaklıklara, sert radyasyona, ayrıca meteoritler ve uzay kayaları tarafından sık sık bombardımana maruz kalan zorlu bir ortama sahip olduğu biliniyor. Mars'ta mağaranın ise astronotlara barınmak için uygun şartları sağlayabileceği düşünülüyor. Daha önce bulunan Mars'ta mağara kapısı da görenleri şoke etmişti.

MARS'TA MAĞARA KAPISI BULUNMUŞTU

NASA daha önce insan eliyle yapılmış gibi duran Mars'ta mağara kapısını andıran fotoğraf yayımlamış. Mars'taki mağara kapısı Curiosity uzay aracındaki Mast Camera tarafından 7 Mayıs'ta çekilmiş. Mars'ta mağara kapısı simetrik yapısıyla gezegende yaşam olduğu iddialarına yol açmıştı.

Mars'ta mağara astronotlara ev sahipliği yapabilir

Exit mobile version