Meksika 7.6 şiddetinde depremle sallandı! Tsunami alarmı verilen çok şiddetli deprem

Meksika çok şiddetli bir deprem ile sallanırken, gelen ilk görüntüler korkutucu. Meksika'da meydana gelen 7.6 şiddetindeki deprem görüntüleri gelmeye devam ediyor.

Meksika 7.6 şiddetinde depremle sallandı! Tsunami alarmı verilen çok şiddetli deprem

Son günlerde 7 ve üzerinde meydana gelen depremler dikkat çekerken, son dakika deprem haberi bu kez Kıta ülkesi Amerika'dan geldi. Meksika'da meydana gelen büyük deprem Dünya gündeminde. Meksika merkezli 7.6 şiddetindeki deprem görüntüleri korkuttu. Meksika geçmişinde 19 Eylül tarihli 2 büyük deprem bulunuyor. Meydana gelen son depremin benzer şekilde aynı tarihte yaşanması ise dikkat çekmiş durumda.

Geride bıraktığımız günlerde peş peşe önce Papua Yeni Gine, sonrasında ise Tayvan'da yaşanan büyük depremler gündemdeki yerlerini korurken bu kez Meksika'dan korkutan deprem görüntüleri geldi. Meksika'da oldukça şiddetli deprem meydana geldi.

DEPREM 7.6 BÜYÜKLÜĞÜNDE

ABD Jeolojik Araştırma Merkezinin Aquila kentinin 37 kilometre güneydoğusu olan 7,6 büyüklüğünde meydana gelen depremin yaklaşık 15 kilometre derinlikte olduğu kaydedildi.

DEPREM ANINDA ÇÖKEN BİNA GÖRÜNTÜLERİ

Meksika depremi sırasında kayıtta olan bir cep telefonu kamerasına yansıyan görüntülerde sağlam binanın bir anda çöküşü saniye saniye görüntülendi. Korkunç depremde çöken binayı fark eden insanların korku ve panik anları görüntülerde yer alıyor.

19 EYLÜL TESADÜFÜ

Ülkenin geçmiş yıllarında 19 Eylül tarihli depremler bulunuyor. Bu depremlerde çok sayıda can kaybı yaşandığı biliniyor. Meksika'da 1985 ve 2017 yıllarının 19 Eylül tarihinde yaşanan ve binlerce kişinin hayatına mal olan depremler nedeniyle yapılan deprem tatbikatından kısa bir süre sonra meydana gelmesi ise dikkat çekiyor.

Tatbikat için sirenler yerel saat ile 12.19'da çaldı, Ulusal Sismoloji Servisi ise depremin 13.05'te meydana geldiği gelen bilgiler arasında. 

Yaşanan büyük deprem nedeniyle yıkımların olduğu, ilk gelen bilgilere göre 1 kişinin yaşamını yitirdiği, yaralıların bulunduğu ifade ediliyor.

Exit mobile version