NATO’dan Rusya ile ilgili açıklama geldi

İngiltere’nin başkenti Londra’da İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ile bir araya gelen ve görüşme gerçekleştiren NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, görüşmenin ardından kameraların karşısına geçti ve gazetecilere açıklamalarda bulundu.

NATO'dan Rusya ile ilgili açıklama geldi

İngiltere’nin başkenti Londra’da İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ile bir araya gelen  ve görüşme gerçekleştiren NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, görüşmenin ardından kameraların karşısına geçti ve gazetecilere açıklamalarda bulundu. Dünya gündeminde en baş konulardan olan Rusya-Ukrayna krizinde bu akşam yaşanan Rusya'nın Herson civarından çekileceğini açıklamasından sonra NATO Genel Sektereri Jens Stoltenberg bu konuyla ilgili açıklama yaptı.

''Rusya'nın Ukrayna işgali büyük bir hataydı''

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna'yı işgal ederken birkaç büyük hata yaptığını aktaran Stoltenberg, Putin’in Ukraynalıların cesaretlerini, savaşma, kendi ülkelerini koruma kararlılıklarını küçümsediğini ve NATO müttefiklerini hafife aldığını açıkladı. Rusya’nın Ukrayna’dan ilhak ettiği Herson kentinden çekilme kararını değerlendiren Stoltenberg, “Duyuruyu gördük ama tabii ki bekleyip sahada neler olacağını göreceğiz. Bildiğimiz şey, Rusya'nın önce kuzeyden Kiev çevresinden geri itildiği. Sonra doğuda Harkov civarında ve sonra aslında yavaş yavaş Ukraynalıların Rus kuvvetlerini güneyde de Herson çevresinde nasıl geri püskürtebildiğini görüyoruz” diye konuştu.

Ukraynalıların daha fazla Ukrayna bölgesini özgürleştirebildiğini görmenin cesaret verici olduğunu aktaran Stoltenberg, “Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nin kazandığı zaferler, cesur Ukraynalı askerlere aittir. Ancak elbette Birleşik Krallık'tan, NATO müttefiklerinden ve ortaklarından aldıkları destek de çok önemli” dedi.

Exit mobile version