NATO’dan Rusya’ya jet tepki!

Rusya'nın ilhak açıklamasına jet tepki veren N

NATO'dan Rusya'ya jet tepki!

Dünya gündemini geren Rusya'nın 4 bölgeyi ilhak açıklaması sonrasında gözlerin ilk çevrildiği yer NATO karargahı oldu. NATO jet hızla Rusya'ya yanıt verdi!

NATO karargahıunda gündem bir anda Rusya oldu. Uzun süredir Rusya ile mücadele vermeye çalışan NATO, Rusya gündemi ile jet açıklamaların adresi oldu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'nin Dünya'ya meydan okurcasına 4 bölge için verdiği ilhak kararının peşinden jet yanıt NATO'dan geldi.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Rusya'nın ilhak kararına, Ukrayna'nın başvursuna kritik açıklamalar ile cevap verdi.

Türkiye'den merak edilen son dakika Rusya'nın ilhak kararı açıklaması

Putin'in hamlesi sonrası Biden ne dedi?

[ilgili-haber=950]

RUSYA'NIN PARÇASI OLARAK ASLA TANINMAYACAK!

Rusya'nın Ukrayna'da ilhak ettiği 4 bölgeye ait topraklar Rusya'nın parçası olarak asla tanımayacaklarını açıklayan, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, “Sahte referandumlar Moskova'da yapıldı ve uluslararası hukuku tamamen ihlal ederek Ukrayna'ya dayatıldı.” dedi.

Stoltenberg, “Bu topraklar Ukrayna'dır. Donetsk Ukrayna'dır. Luhansk Ukrayna'dır. Herson Ukrayna'dır. Zaporijya Ukrayna'dır. Kırım'ın Ukrayna olduğu gibi. İlhak kararı güç değil, zayıflık göstergesi. Bu, savaşın planlandığı gibi gitmediğinin ve Putin'in stratejik hedeflerinde tamamen başarısız olduğunun itirafıdır. Putin'in amacı bizi Ukrayna'yı desteklemekten caydırmak ama bunda başarılı olamayacak.” ifadelerini kullandı.

[ilgili-haber=949]

UKRAYNA'NIN NATO BAŞVURUSU

Gün içerisinde yaşanan diğer kritik gelişme ise Ukrayna Devlet Başkanı tarafından derhal bizi NATO'ya alın çağrısı üzerine genel sekreterden açıklama geldi.

Ukrayna'nın üyelik başvurusu hakkında açıklamalarda bulunan Stoltenberg, “Ukrayna'nın kendi yolunu, ne tür bir güvenlik düzenine gireceğini seçme hakkı vardır.” dedi.

Stoltenberg, Ukrayna'nın üyeliğine sadece 30 NATO üyesinin karar verebileceğini, üyelik için oy birliği gerektiğini kaydetti.

Exit mobile version