Nobel Barış Ödülü sahiplerini buldu

Her yıl alanında üstün fark yaratan isimlere çeşitli dallarda verilen Nobel Ödülleri açıklanmaya devam ediyor. Nobel Barış Ödülü Ukrayna, Rusya ve Belarus'taki insan hakları savunucularına verildi.

Nobel Barış Ödülü sahiplerini buldu

Kime verileceği büyük merak konusu olan 2022 Nobel Barış Ödülü'nün sahipleri belli oldu. Nobel Barış Ödülü'ne insan hakları savunucusu olan üç isim layık görüldü. Belarus'tan insan hakları savunucusu Ales Bialiatski ile Rusya ile Ukrayna'dan iki insan hakları örgütüne verildi.

ALES BIALIASTKY ÖDÜLÜN SAHİPLERİNDEN BİRİ

 Ales Bialiatski, Belaruslu bir sivil lider ve İnsan Hakları Merkezi “Viasna” ile yaptığı çalışmalarla tanınan eski bir düşünce mahkumudur. 2020'de,  “Alternatif Nobel Ödülü” olarak bilinen Doğru Geçim Ödülü'nü kazandı. 14 Temmuz 2021'den beri vergi kaçakçılığı iddiasıyla hapiste bulunuyor. 

UKRAYNA DEVLET BAŞKANI DA ADAY GÖSTERİLDİ

Ales Bialiatski Ukraynalı insan hakları örgütü Center for Civil Liberties ve Rus insan hakları örgütü Memorial layık görüldü. 2022 Nobel Barış Ödülü adayları arasında Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelensky de bulunuyordu. Belarus muhalefetinin lideri Svitlana Tihanovska, Uygur aktivist İlham Tokti, Rus muhalefet lideri Aleksey Navalniy ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Dairesi de yer alıyordu.

[ilgili-haber=991]

Exit mobile version