Onlarca fil telef oldu! Büyük yıkım kapıda

Doğu Afrika'da son 40 yılın en büyük kuraklığı yaşanıyor. Kuraklık öyle bir boyuta geldi ki milli parktaki 109 fil öldü.

Onlarca fil telef oldu! Büyük yıkım kapıda

Küresel ısınmanın etkileri her geçen gün daha fazla hissediliyor. Doğu Afrika'da yarım asrın en büyük kuraklığı yaşanıyor. Kenya'da milli parkta koruma altında bulunan 109 fil kuraklık nedeniyle can verdi.

Kenya'da bulunan Tsavo Milli parkı'nda yetkililer alarma geçmiş durumda. Kuraklık nedeniyle su bulamayan 109 filin ölmesi büyük bir ekolojik kayıp olarak görüldü. Yetkililer kalan fillerin korunması için yeni çalışmalar yürütüleceğini açıkladı.

109 FİL KURAKLIK NEDENİYLE ÖLDÜ

Afrika Yaban Hayatı Vakfı'nın Kenya Direktörü Nancy Githaiga, açıklamada, Kenya'nın en büyük parklarından biri olan Tsavo Milli Parkı'nda son bir yılda 109 filin öldüğünü belirtti.

DÜNYA'DA KAÇ FİL VAR?

Uluslararası Doğa Koruma Birliği’nin (IUCN) Afrika Fili Durum Raporu’nda açıkladığı son rakamlara göre kıtada yaşayan fil sayısı 415 bine geriledi. Rapor, son 10 yılda kıtadaki fil sayısının 111 bin azaldığına işaret etti.

SAYIMLARIN DÜZGÜN YAPILAMADIĞI YERLER VAR

Düzenli sayım yapılmayan arazilerde ise 117 ile 135 bin arasında ek fil nüfusunun yaşıyor olabileceği de belirtiliyor. Fil nüfusunun azalmasındaki en önemli etken ise fildişi için yapılan kaçak avcılık. Fillerin yaşam alanlarının yok olması ise bir diğer tehdit.

Exit mobile version