Pakistan’daki felakette bilanço giderek artıyor

Pakistan'ı uzun süredir etkisi altına alan Muson yağmurları sebebiyle ölü sayısı 1265'e çıktı. Sel felaketinin ülkeye maliyeti ise 10 milyar dolar olduğu söyleniyor.

Pakistan'da yaşanan korkunç sel felaketinin ardından malesef ölü ve yaralı sayısı her geçen gün giderek artıyor.
Pakistan Ulusal Afet Yönetim Ajansının (NDMA) paylaştığı verilere göre, ülkede son 24 saatte 57 kişi yaşamını yitirdi. 
Ülke genelinde 14 Haziran’dan bu yana etkisini gösteren muson yağmurlarında ölenlerin sayısı 1265'e çıkmış durumda. Seller ve su baskınlarından ülkede yaklaşık 33,4 milyon vatandaş ciddi derecede etkilenmiş durumda.
Hayatını kaybedenlerden 22’sinin erkek, 18’inin kadın, 17’sinin ise çocuk olduğunu açıkladı. Bölgenin üçte birinin sular altında kaldığı belirtilirken, yetkililer tarafından sellerin neden olduğu zararın 10 milyar doları bulacağı düşünülüyor.

Tarım arazileri sular altında

Ülke genelinde tarım arazilerinin yüzde 45'inin sular altında kaldığı bildirildi. Öte yandan yakın tarihinin en büyük sel felaketini yaşayan Pakistan'a uluslararası yardımlar ülkeler tarafından yapılmaya başlandı. Pek çok ülkeden erzak ve maddi yardımların gelmesi Pakistan hükümetini bir nebzede olsa rahatlatmış durumda, ayrıca diğer ülkeler ek destek için yardım ekiplerinide sel felaketinin yaşandığı bölgelere gönderiyor.

“Kıyamet krizi”

Konuya ilişkin olarak açıklama yapan Pakistan Dışişleri Bakanı Hina Rabbani Khar durumu “Kıyamet krizi” olarak yorumlayarak, “Yoksulun da en yoksulu olan, karbon ayak izi sıfır olanlar bu iklim krizinin bedelini ödüyor” ifadelerini kullandı.

 

Pakistan'daki felakette bilanço giderek artıyor

 

Exit mobile version