Pes! Midesinden 63 kaşık çıkartıldı

Şiddetli karın ağrısı şikayetiyle hastaneye giden bir adam doktorların ağzını açık bıraktı. Hindistan'da yaşayan 32 yaşındaki adamın midesinden 63 adet metal kaşık çıkartıldı.

Pes! Midesinden 63 kaşık çıkartıldı

Hindistan'da pes dedirten cinsten bir olay yaşandı. Şiddetli karın ağrısı çeken 32 yaşındaki adam soluğu hastanede aldı. Doktorların araştırması üzerine adamın midesinde 63 adet metal kaşık olduğu saptandı.

HİÇBİR ŞEY YİYEMEDİ

Günlerce neredeyse hiçbir şey yiyemeyen genç adam yakınlarının da ısrarıyla hastaneye başvurdu. Doktorlar, hastanın neden şiddetli karın ağrısı çektiğini bulmak için tomografi ve röntgen kullandı. İlk etapta bir tümörden şüphelenen doktorlar taramalar neticesinde adamın midesinde yoğun şekilde yabancı madde olduğuna işaret etti. Çekilen röntgen gerçeği ortaya çıkardı. Adamın midesinde 63 adet metal kaşık olduğu tespit edildi. 

“DOKTORLAR OLARAK ÇOK ŞAŞIRDIK”

2 saatten fazla süren ameliyatı yapan Dr. Rakesh Khurana, “Ameliyatta yabancı cisimlerin çelik kaşık olduğunu fark ettik. Bu kadar çok kaşık çıkınca şoke olduk. Tam 63 tane vardı.” dedi. “35 yıllık meslek hayatımda gördüğüm nadir tıbbi vakalardan biriydi” diyen doktor, adamın kaşıkların kafasını kırdığını ve sadece sap kısımlarını yuttuğunu söyledi.

6 AY ÖNCE KAŞIKLARI YEMEYE BAŞLADI

Yoğunbakımda tedavi gören hastanın 6 ay önce metal kaşıkları yemeye başladığı ve büyük ihtimalle pika sendromundan muzdarip olduğu düşünülen hastanın iyileşme ihtimali var. 

PİKA SENDROMU NEDİR?

Bir aydan uzun süren, besin olarak kabul edilmeyen maddelerin ( toprak, kağıt, saç, boya, kül, kil vb.) devamlı ve ısrarlı bir şekilde yenilmesi alışkanlığıdır. Halk arasında daha çok toprak yeme alışkanlığı olarak bilinen ve en sık çocuklarda görülen bir rahatsızlıktır.

Exit mobile version