Putin, Avrupa için çok kritik gaz sinyali verdi! Merkez’de Türkiye var

Rus Lider, Avrupa için çok önemli adımların atılması için sinyalleri verdi. Avrupa'yı donmaktan kurtaracak önemli hamleler atmaya hazırlanan Rusya Devlet Başkanı Vladimir'in odağında Türkiye var. Türkiye'de Gazprom dev bir merkez kurabilir!

Putin, Avrupa için çok kritik gaz sinyali verdi! Merkez'de Türkiye var

Soğuk bir kış hazırlığı sürdüren Avrupa için umut verici açıklamalar Rus lider Putin'den Astana'dan geldi. Avrupa'nın gözü kulağı bu açıklamalarda…

Dünya'nın gözü bugün Kazakistan'dan gelen açıklamalara kilitlendi. Putin, Avrupa için ilk sinyalleri verdiği açıklamalar peş peşe geldi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Rusya, kışın dahil Avrupa'ya enerji sevkiyatına hazır, top onların sahasında. Avrupa'ya gaz sevkiyatı için, Türkiye'de büyük bir dağıtım merkezi kurabiliriz” ifadelerini kullanarak, Avrupa için müjdeli haberi Dünya'ya duyurdu.

RUSYA İLE AVRUPA BAĞLARINI KESMEK İSTİYORLAR

Putin açıklamasında, “Kuzey Akım 1'e yapılan sabotaj, uluslararası bir terör eylemidir. Sabotajın arkasında, Rusya ile Avrupa arasında bağları kesmeye çalışanlar var. Rusya, Avrupa'ye kışın da gaz sağlamaya hazır. ABD Avrupa'yı, sıvılaştırılmış gaz almaya zorlayabilir. ABD artık yüksek fiyattan gaz satışı yapabilecek. Petrol piyasalarına yönelik hiçbir müdahale, hiçbir rezerv kullanımı enerji sorununu çözemez.” ifadeleriyle Avrupa ülkelerine seslendi.

TÜRKİYE MERKEZ OLABİLİR!

Rus lider Putin, Avrupa ülkelerinin gaz tedariğinde Türkiye vurgusunda bulundu. Putin, “Eğer Avrupalı ortaklarımız da kabul ederse, Kuzey Akım gaz kaynaklarını Karadeniz'e yönlendirebilir; Avrupa'ya gaz sevkiyatı için Türkiye'de büyük bir dağıtım merkezi kurabiliriz. Bu hamleler gaz arzının coğrafyasını genişletecek.” ifadeleirni kullandı.

Gazprom'un Başkanı Alexey Miller, söz konusu tesisin Türkiye-AB sınırına yakın bir noktada kurulabileceğini, “Karadeniz'de sevkiyat tesisleri kurmaya ve Türkiye- AB sınırında gaz ticareti için platform oluşturmaya teknik olarak hazırız.” ifadeleriyle vurguladı.

Exit mobile version