Putin’den Gorbaçov’a son veda ..

Rusya Devlet Başkanı Putin, Sovyetler'in vefat eden son Lideri Gorbaçov'un tabutuna çiçek bıraktı. Kremlin, Putin'in cenaze törenine katılamayacağını açıkladı.

Eski Sovyetler Birliği’nin son Devlet Başkanı Mihail Gorbaçov, 91 yaşında hayata gözlerini yumdu. Gorbaçov, aldığı kritik kararlarla Sovyetler tarihine adını altın harflerle yazdırmıştı

Putin'den Gorbaçov'a veda

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Gorbaçov'a, Moskova'daki Merkezi Klinik Hastanesi'nde veda etti.
Putin, ziyareti sırasında, Gorbaçov'un tabutuna çiçek bıraktı. Bir süre Rus siyasetçiye ve fotoğrafına bakan Putin, daha sonra oradan ayrıldı.

Cenaze törenine program yoğunluğundan dolayı gelemeyecek

Gorbaçov için 3 Eylül'de cenaze töreni düzenlenecek. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Putin'in “yoğun programı” nedeniyle törene katılamayacağını söyledi. Peskov, “Veda töreninin 3 Eylül'de düzenleneceğini biliyoruz ama maalesef Başkan'ın çalışma programı, törene katılmasına izin vermiyor. Bu yüzden bugün veda etmeye karar verdi.” dedi. Peskov ayrıca, cenaze töreninde şeref kıtası olacağını da açıkladı.

Son Sovyet Devlet Başkanı Mihail Gorbaçov, uzun süre boğuştuğu hastalığına  30 Ağustos'ta yenik düştü ve hayata gözlerini kapatmıştı. Kommersant'ın haberine göre, Gorbaçov'un kızı Irina Virganskaya, babasının cenazesinin 3 Eylül'de Novodeviçi Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlanacağını söyledi.

Exit mobile version