Putin: Tahıl sevkiyatı Erdoğan sayesinde devam edecek

Karadeniz'de tahıl sevkiyatının devam edeceğini duyuran Putin, konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çabalarına dikkat çekti

Putin: Tahıl sevkiyatı Erdoğan sayesinde devam edecek

Putin, Rusya Güvenlik Konseyi ile yaptığı toplantıda, Türkiye’nin diplomatik girişimleriyle Rusya’nın tekrar dahil olduğu Ukrayna’dan tahıl sevkiyatlarına yönelik anlaşmaya ilişkin konuştu. Ukrayna’nın sevkiyatlar için belirlenen insani koridoru Rus gemilerine saldırmak için kullandığını anlatan Putin, “Bu nedenle tahıl anlaşmasındaki katılımımızı askıya aldık. Ukrayna tarafından, gelecekte böyle bir olayın yaşanmayacağı konusunda garantiler talep ettik.” açıklamasında bulundu.

“Erdoğan yoksul ülkeler için çaba gösteriyor”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de konuya ilişkin bir açıklama yaparken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çabasına dikkat çekti.

Putin,”Rusya, Ukrayna’dan Türkiye’ye tahıl tedarikini, tarafsızlığı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yoksul ülkeler için verdiği çaba nedeniyle gelecekte de engellemeyecek. Rusya, Ukrayna tarafından verilen garantilerin ihlal edilmesi durumunda  anlaşmadan çekilme hakkını kendisinde saklı tutuyor.” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version