Referandum sonlandı! Zelenksy resti çekti

Dünyanın sonucunu merakla beklediği referandumdan kesin olmayan sonuçlara göre "evet" çıktı. Ayrılıkçı bölgelerin Rusya'ya katılmasıyla ilgili Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelensky BM'de rest çekti.

Referandum sonlandı! Zelenksy resti çekti

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi toplantısına konferans yoluyla katılan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky ayrılıkçı bölgelerde düzenlenen referandumla ilgili konuştu. Zelensky, Rusya Devlet Başkanı Putin hakkında oldukça sert konuştu.

“PUTİN İLE KONUŞACAK BİR ŞEY YOK”

Zelensky, “Rusya'nın düzmece referandumları normal olarak görmesi, Kırım senaryosu ile Ukrayna topraklarını ilhak etme girişimi, Rusya Devlet Başkanı ile konuşacak hiçbir şey olmayacağı anlamına gelir. İlhak, onu tüm insanlığa karşı getiren harekettir. Artık dünyanın her ülkesinden böyle bir mesaja ihtiyaç var” dedi.

KESİN OLMAYAN SONUÇLARA GÖRE “EVET”

Zaporijya, Herson, Donetsk ve Luhansk’ta düzenlenen referandumda oy sayma işlemlerine geçildi. Oyların yüzde 100'ünün sayıldığı Luhansk bölgesinde halkın yüzde 98,42'si, Herson'da halkın yüzde 87,5'i ve Zaporijya’da halkın yüzde 93,11'i Rusya’ya katılmaya “evet” dedi.

Exit mobile version