RSV virüsü yoğun bakımları doldurdu! Çocukları hedef alıyor

RSV virüsü nedeniyle Almanya'da çok sayıda çocuk hastanesinin yoğun bakım üniteleri doldu.

RSV virüsü yoğun bakımları doldurdu! Çocukları hedef alıyor

Almanya'da RSV (Respiratuvar Sinsitiyal Virüs) salgını nedeniyle çocuk hastanelerinin yoğun bakım ünitelerini çocuk hastalarla doldu, yetkililer alarma geçti.

Almanya Yoğun Bakım ve Acil Durum Derneği tarafından yapılan açıklamada, ülkedeki çocuk bakım ünitelerine ilişkin “felaket bir durum yaşanıyor” denildi.

Çocukları hedef alan salgın nedeniyle çocuk hastanelerinin yoğun bakım ünitelerinde yaşanan yoğunluk kapasiteleri doldurdu. Çocuk hastalar 100 kilometreden daha uzak başka hastanelere nakledilmeye başlandı.

Yoğunluk öyle bir boyuta geldi ki acil durumda ameliyat edilmesi gereken çocuklar bile 3 gün bekletilmek zorunda kalındı.

Robert Koch Enstitüsü (RKI) hastalığa ve mevcut duruma ilişkin bir rapor yayımladı; rapor tablonun daha da vahimleşeceğini ortaya koydu. Rapora göre yaşanan yoğunluk  önümüzdeki haftalarda daha da artacak.

Hastanelerin yoğun bakım servislerinde zaten bir yoğunluk yaşandığını belirten uzmanlar, RSV virüsü salgını nedeniyle bu yoğunluğun aşırı şekilde arttığı, bazı hastanelerin maksimum hasta sayısına ulaştığını söyledi.

Yaşanan salgın ve hastanelerde yaşanan yoğunluk nedeniyle bazı federal eyaletler de devreye girerek hastanelerin yoğunluğunun azaltılması için çalışma başlattı.

Exit mobile version