Rusya, Çin ve Hindistan’dan tarihi tatbikat .

Nüfus yoğunluğuyla bilinen üç ülke Rusya, Hindistan ve Çin'den yaklaşık 50 bin askerin katılımıyla son yılların en büyük askeri tatbikatını gerçekleştirdi.

Dünya çapında son zamanlarda 3.Dünya savaşının çıkabileceği ile ilgili yorumlar sık sık çıkmış durumda. Özellikle nüfus yoğunluğuyla bilinen üç ülke Rusya, Hindistan ve Çin'den yaklaşık 50 bin askerin katılımıyla son yılların en büyük askeri tatbikatını gerçekleştirdi. Tatbikat'ın 7 Eylül'e kadar devam edeceği söylendi. Rusya ve Ukrayna'dan sonra Çin ile de Tayvan arasında yaşanan olayların ardından üçüncü dünya savaşı iddiaları da hiç olmadığı kadar dillendirilmeye başlanmış durumda. Doğu cephesinde bu gelişmeler sürerken, nüfus bakımdan büyüklükleriyle bilinen Rusya, Hindistan ve Çin tarafından dikkat çeken bir olay geldi.
Rus Savunma Bakanlığı'ndan tarafından geçtiğimiz günlerle bir açıklama yapılmıştı. Yapılan açıklamada Vostok 2022 tatbikatının 1-7 Eylül tarihleri arasında Rusya'nın uzak doğusu ve Japon Denizi'nde gerçekleştirileceği belirtildi. Dünyanın gözünün çevrildiği tatbikat gerçekleştirildi. 

Adeta gövde gösterisi yapıldı

Rusya, Çin ve Hindistan ordusuna bağlı askerler, Suriyeli askerlerin de katıldıkları tatbikatta adeta gövde gösterisinde bulundu. Binlerce asker, tanklar ve askeri kamyonlardan oluşturdukları konvoylarla Sibirya'da ilerleyişe geçti. Tatbikatın bir diğer ayağı da Japon Denizi'nde düzenlenecek. Gemiler de denizden ilerleyişine devam ediyor. Devam eden tatbikatın 7 Eylül'e kadar süreceği açıklandı.

Rusya, Çin ve Hindistan'dan tarihi tatbikat .

Exit mobile version