Şimdi de Çipras devreye girdi! AB’den Türkiye’ye yaptırım istedi…

Yunanistan'ın taciz, tehdit ve yüzsüzlüklerine eski başbakan Çipras'da devreye girerek farklı söylemler sergilemeye başladı. Çipras, AB'nin Türkiye'ye yaptırım uygulaması çağrısı yaptı.

Şimdi de Çipras devreye girdi! AB'den Türkiye'ye yaptırım istedi...

Türkiye'nin batısında Yunanistan'ın hamleleri artarak devam ediyor.  Kendileri dışında Ege ve Akdeniz'de başkasının olmasını istemeyen, Türkiye'nin egemenlik haklarını hiçe saymak isteyerek, 12 mil adımını atmak için fırsat kollayan Yunanistan'da siyaset her gün olduğu üzere Türkiye olmaya devam ediyor. Başbakan Miçotakis bir yandan, Eski Başbakan Çipras diğer yandan farklı çalışmalar yürütüyor. Son olarak Çipras'tan Avrupa Birliğine çağrı yapıldı.

Yunanistan'daki ana muhalefet partisi SYRIZA'nın lideri Aleksis Çipras, Çekya'nın başkenti Prag'da Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile görüşme gerçekleştirdi.

Türkiye'nin saldırganlığını kontrol altında tutmak için AB'nin sözle değil eylemle hareket etmesi gerektiğini kaydeden Çipras, “Türkiye, Yunanistan'ın egemenliğini ve egemenlik haklarını ihlal ederse yaptırımlar devreye sokulmalı” dedi.

Exit mobile version