Son dakika! Rusya, Ukrayna’da pazar yerini vurdu: 7 ölü

Son dakika! Rusya, Ukrayna'da pazar yerini vurdu: 7 ölü... Rus güçlerinin, Ukrayna'da Avdiyivka şehrindeki pazar yerini vurdu. Sivilleri hedef alan Moskova yönetimi bomba yağdırmaya devam ediyor.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'e düzenlenen art arda olan saldırıları Avdiyivka şehrindeki pazar yeri izledi. Rus bombardımanına maruz kalan çok sayıda sivil hayatını kaybetti. Saldırıda ilk belirlemelere göre 7 kişinin hayatını kaybettiği 8 kişi de yaralandı.

[ilgili-haber=1116]

“HAYATTA KALMAK İÇİN NE GEREKİYORSA YAPIN”

Donetsk Valisi Pavlo Kyrylenko, Telegram üzerinden yaptığı açıklamada “Avdiyivka'nın sabah saatlerinde bombalanması sonucu en az 7 ölü ve 8 yaralı var. Ruslar, o sırada birçok insanın bulunduğu pazar yerini vurdu. Böyle bir bombardımanda askeri bir mantık yok. Sadece mümkün olduğunca çok sayıda insanımızı öldürmek ve diğerlerini korkutmak için dizginsiz bir arzu var. Ukrayna ordusuna direnemedikleri için silahsız sivillerle savaşıyorlar. Tüm bölge sakinlerinden bir kez daha rica ediyorum: bölgede bulunmayın. Zaferden sonra hepimiz eve döneceğiz ve şimdi asıl mesele hayatta kalmak!” dedi.

Son dakika! Rusya, Ukrayna'da pazar yerini vurdu: 7 ölü

[ilgili-haber=851]

PUTİN: SALDIRILAR DEVAM EDECEK

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Güvenlik Konseyi’nin daimi üyeleri ile düzenlediği toplantıda açıklamalarda bulunmuş “Kiev’in bu eylemlerini karşılıksız bırakamazdık” diyen Putin, Rusya Savunma Bakanlığı’nın teklif etmesi üstüne ve Genelkurmay Başkanlığı’nın yaptığı planlamayla uzun menzilli silahlar ile Ukrayna’nın enerji, ordu ve iletişim tesislerine karşı büyük bir saldırı gerçekleştirildiğini kaydetti. Putin ayrıca “Rusya'ya karşı saldırılar devam ederse cevabımız sert olacak” demişti.

Exit mobile version