Son Yunan kralı II. Konstantin 82 yaşında hayatını kaybetti

Yunanistan'ın dün hayatını kaybeden 82 yaşındaki son kralı II. Konstantin'in, resmi törenle defnedilmeyeceği açıklandı.

Yunanistan’ın dün hayatını kaybeden 82 yaşındaki son kralı II. Konstantin‘in, resmi törenle defnedilmeyeceği açıklandı.
Yunanistan’ın son kralı 82 yaşındaki Konstantin’in, yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle dün hayatını kaybettiği bildirildi. Başbakanlık tarafından yapılan açıklamada, eski kral için resmi cenaze töreni düzenlenmeyeceği ve eski Kraliyet ailesi mensuplarının defnedildiği eski yazlık Kraliyet Sarayı Tatoi’a defnedileceği aktarıldı. Açıklamada, cenaze töreninde hükümeti Kültür ve Spor Bakanı Lina Mendoni’nin temsil edeceği belirtildi.
Konstantinos, 1964’ten Yunanistan’da monarşinin referandumla kaldırıldığı 1973’e kadar “Yunanistan Kralı” unvanını taşımıştı.

II. Konstantin

 

II. Konstantin Kimdir?

 

Konstantin, 2 Haziran 1940 günü Atina’nın meşhur banliyösü Psihiko’da bulunan Psihiko Saray’ında dünyaya geldi. Dönemin Kral’ı II. Yorgos’un yeğeni, tahtın varisi Prens Pavlos’un ise tek oğluydu.

Konstantin; mensupları Danimarka, Norveç, İzlanda gibi ülkelerde krallık etmiş Glücksburg Hanedan’ına mensuptu. Ablası Sofya, sonradan Juan Carlos ile evlenip İspanya Kraliçesi oldu. Konstantin’in hayatı epey heyecanlı başladı. Bir yaşındayken, Yunanistan Nazi güçleri tarafından işgal edildi. Kraliyet ailesi önce Mısır, sonra da Güney Afrika’ya sürgüne gitti.

1946’da savaşın bitmesiyle ülkeye dönen Konstantin, bir yıl sonra amcası Yorgos’un vefatıyla tahtın varisi oldu. Atina Üniversitesi’nde Hukuk eğitimi alan, askeri hizmetini silahlı kuvvetlerin üç kolunda birden veren ve Almanya’daki NATO Hava Kuvvetleri Özel Silahlar Okulu’nda da ek eğitim alan Konstantin, epey donanımlı bir hâle geldi.

II. Konstantin Hakkında bilgiler için tıklayın

Exit mobile version