SSCB’nin son lideri olan Gorbaçov hayatını kaybetti

Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'nin (SSCB) son lideri Mihail Gorbaçov 91 yaşında tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

SSCB'nin son lideri olan Gorbaçov hayatını kaybetti

Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'nin (SSCB) son lideri Mihail Gorbaçov 91 yaşında tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

1985'ten 1991'e kadar eski Sovyetler Birliği'nin son lideri olan Mihail Gorbaçov 91 yaşında öldü.

Rus devleti haber ajansları, Gorbaçov'un uzun süredir boğuştuğu  hastalıktan sonra yaşamını yitirdiğini bildirdi.
RIA Novosti'ye göre Merkez Klinik Hastanesi, “Mikhail Sergeevich Gorbaçov bu akşam şiddetli ve uzun süreli bir hastalıktan sonra öldü.” dedi.
SSCB'ye önemli siyasi ve ekonomik reformlar getiren ve Soğuk Savaş'ın sona ermesine katkı sağlayan kişiliğiyle tanınan Gorbaçov,bir süredir sağlıksızdı.
Lider ve karizmatik kişiliğiyle Gorbaçov, o güne kadar olan SSCB liderlerine lanse edilen soğuk ve sert bakış açışının kalıplarını kırmıştı. Neredeyse iktidarının başlangıcından itibaren, sistemin daha verimli ve daha demokratik bir şekilde çalışması için önemli reformlar için çabaladı. Dolayısıyla Gorbaçov döneminin iki anahtar ifadesi: “glasnost” (açıklık) ve “perestroika” (yeniden yapılanma).
Daha sonra, “Bu reformları başlattım ve yol gösterici yıldızlarım, kan dökülmeden özgürlük ve demokrasiydi. Böylece insanlar bir çoban tarafından yönetilen bir sürü olmaktan çıkacaklardı. Vatandaş olacaklardı” dedi.

Exit mobile version