TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a Türkmenistan’da ‘Devlet Nişanı’ verildi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop bir takım görüşmeler yapmak üzere Türkmenistan'a gitti. Aşkabat'ta Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop’a eski Türkmenistan Cumhurbaşkanı Kurbankulu Berdimuhamedov tarafından "Devlet Nişanı" verildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, bazı siyasi ve kültürel temaslarda bulunmak üzere Türkmenistan'ın en büyük şehri ve başkenti Aşkabat’a ziyarette bulundu.

Türkmenistan Ulusal Konseyi Halk Maslahatı Başkanı, eski Türkmenistan Cumhurbaşkanı Kurbankulu Berdimuhamedov, Şentop’a, “Bağımsız Türkmenistan'a Büyük Sevgisi İçin” Devlet Nişanı'nı takdim etti.

Tarihte ilk kez bir meclis başkanına layık görülen nişan, Türkmenistan ile diğer devletler ve uluslararası kuruluşlar arasındaki ekonomik ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesine yapılan destekler ve çabalardan dolayı veriliyor.

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov’a teşekkür eden TBMM Başkanı Mustafa Şentop şu sözleri kaydetti;

Bu nişanı, Türkiye ve Türkmenistan arasında güçlenen ilişkilerin somut bir tezahürü olarak kabul ediyorum. Bu teveccühün bir teşekkürü olarak Türkiye ve Türkmenistan ilişkilerinin daha da geliştirilmesi ve kardeşliğin ilelebet devamı için daha da büyük bir gayretle çalışacağım.” ifadelerini kullandı.

 

 

TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a Türkmenistan'da 'Devlet Nişanı' verildi

 

 

 

Exit mobile version