Uganda’da Ebola alarmı! Sokağa çıkma yasağı geldi

Uganda Ebola salgınıyla mücadele ediyor. Onlarca kişinin can verdiği salgının hızını kesmek için birçok bölgeye sokağa çıkma yasağı getirildi.

Uganda'da da Ebola virüsünün görüldüğü bazı bölgelerde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Ebola virüsüne rastlanan ülkede, şimdiye kadar 20 kişi hayatını kaybetti.

ULUSA SESLENDİ

Uganda Devlet Başkanı Yoweri Museveni, televizyondan yaptığı halka sesleniş konuşmasında, Ebola virüsüne karşı tedbirlerin artırıldığını açıkladı. Ebola virüsünün görüldüğü Mubende ve Kasanda bölgelerine giriş çıkışlar yasaklandı. Museveni, bölgede 19:00 ile 06:00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı uygulanacağını söyledi.

SALGIN BAŞLAYALI 1 AY OLDU

İlk olarak 19 Eylül'de 24 yaşındaki bir kişide, nadir görülen ve Sudan varyantı olduğu belirtilen Ebola virüsüne rastlanan ülkede, şimdiye kadar virüs nedeniyle 20 kişi hayatını kaybetti.

Uganda'da Ebola alarmı! Sokağa çıkma yasağı geldi

BİNLERCE CAN ALMIŞTI

Ebola, Aralık 2013'te Batı Afrika'da yayılmıştı. Gine, Liberya ve Sierra Leone'de 2014-2017'de görülen salgında 30 bin kişiye virüs bulaşmış, hastaların 11 binden fazlası hayatını kaybetmişti.

Exit mobile version