Ukrayna bombardımana tutuldu! Kiev dahil 4 kent yangın yeri

Rusya başkent Kiev dahil olmak üzere Ukrayna'nın 4 şehrini bombaladı. İlk belirlemelere göre 8 kişi hayatını kaybetti. Çok sayıda yaralı olduğu bildirildi.

Rusya Ukrayna Savaşı ayları geride bırakırken Ukrayna'nın başkenti Kiev'e bomba yağdırıldı. İlk belirlemelere göre 8 kişi yapılan bombardımanda hayatını kaybetti. Çok sayıda yaralı olduğunun bilgisi verildi.

8 ÖLÜ 24 YARALI

Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko da başkentte birden fazla patlama yaşandığını belirtti:“Hava saldırısı devam ediyor ve herkesten sakin olmalarını ve sığınaklarda kalmalarını istiyorum.”

Ukrayna bombardımana tutuldu! Kiev dahil 4 kent yangın yeri 

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, “Savaşın 229. gününde bizi yok etmeye, yeryüzünden silmeye çalışıyorlar. Zaporijya'da evlerinde uyuyanları, Kiev'de işe gidenleri öldürdüler. Malesef ölü ve yaralılarımız var. Lütfen sığınaklardan ayrılmayın” dedi.

UKRAYNA SAVUNMA BAKANI: FÜZELER CESARETİMİZİ YOK EDEMEZ

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov ise, saldırılara ilişkin, “Teröristlerin füzeleri cesaretimizi yok edemez, başkentimizin kalbi vurulduğunda bile. Müttefiklerimizin kararlılığını da sarsamazlar. Geri dönülemez biçimde yıktılar tek şey Rusya'nın geleceğidir” şeklinde tweet attı.

Exit mobile version