Van Gogh’un Ayçiçekleri tablosuna çorba fırlattılar!

Kendilerini iklim aktivisti olarak tanımlayan iki genç kadın, dünyaca ünlü ressam Van Gogh'un Ay çiçekleri tablosuna domates çorbası dökerek eylem yaptı. Protestoya tepkiler çığ gibi büyüdü.

Van Gogh'un Ayçiçekleri tablosuna çorba fırlattılar!

İklim aktivistleri Londra'daki Ulusal Galeri'de sergilenen Van Gogh'un Ay Çiçekleri tablosunun üzerine domates çorbası olduğu düşünülen bir sıvı döktü. O anlara ait görüntülere tepkiler çığ gibi büyüdü. 

GÖZALTINA ALINDILAR

Olay anında çekilen görüntüler, Sadece Petrolü Durdurun (Just Stop Oil) protesto grubuna ait tişört giyen iki kişinin ellerindeki konserveleri açıp içlerindeki sıvıyı tablonun üzerine döktüğünü ve ardından ellerini yapıştırıcı sürerek duvara yapıştırdıklarını gösteriyor. Londra Metropolitan Polisi, iki kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

TABLO ZARAR GÖRMEDİ

Galeriden yetkililer ise resmin camla kaplı olduğu için zarar görmediğini söyledi. Londra'nın merkezinde bulunan galeri“Bugün saat 11 civarlarında iki kişi Ulusal Galeri'de 43 numaralı odaya girdi ve domates çorbasına benzeyen bir sıvıyı Van Gogh'un 1888 yapımı Ayçiçekleri resminin üzerine döktü. İkili daha sonra kendilerini resmin bitişiğindeki duvara yapıştırdı.Oda hemen boşaltıldı ve olay yerine polis çağırıldı. Polis memurları şu anda olay yerinde. Resmin çerçevesinde ufak bir hasar olsa da resim zarar görmedi. İki kişi konuyla ilgili gözaltına alındı,”  açıklamasında bulundu.

 

Exit mobile version