Wuhan Omicron karantinasında! Çin’de koronavirüs sil baştan

Koronavirüsün başkenti Çin'in Wuhan kenti, ülke çapında vaka sayıları üç gün üst üste binin üstünde seyredince tekrar karantinaya girdi.

Wuhan Omicron karantinasında! Çin'de koronavirüs sil baştan

Ülke çapında üç gün üst üste 1000’in üzerinde vaka tespit edilen Çin, Omicron varyantının etkisine girdi. Koronavirüs pandemisinin doğum yeri Wuhan’da birçok bölge tecrit altına alındı. Birçok şehirde de milyonlar eve kapandı. Çin'de 300 bin kişinin çalıştığı en büyük iPhone üretim fabrikası kapandı.

Çin, yaklaşık üç yıl önce koronavirüs salgınının çıkış noktası olan Vuhan kentinde yeni bir kısmi kapanmaya gidiyor. Kentin bazı caddeleri ve apartmanları mühürlendi. 800 binden fazla insan eve kapandı.

Wuhan’ın yanı sıra kuzeybatıda yer alan birçok şehirde de kapanma tedbirleri iki katına çıkarıldı. Böylece tecrit edilen insan sayısına milyonlar eklendi.

[ilgili-haber=1150]

ÜST ÜSTE 3 GÜN 1000'DEN FAZLA VAKA

Dün ülke çapında üst üste üç gün 1000’den fazla vaka tespit edilirken sıfır-Kovid stratejisi gereği daha fazla kapanma ve karantina kararları birbirini izledi. Wuhan'da bu hafta ortalama günlük 20-25 vaka bildirildi. Kentte son iki haftada 240 vaka kayıtlara geçti. Yerel yöneticiler sadece bir semtte 800 binden fazla insana 30 Ekim’e kadar evde kalmalarını kararlaştırdı.

[ilgili-haber=1583]

DOMUZ SATIŞI YASAKLANDI

Wuhan’da ayrıca bir vakanın domuz tedarik zincirinden kaynaklandığının belirlenmesiyle domuz satışı da askıya alındı. Çin’in ekonomik üretim açısından dördüncü büyük kenti olan Guangzu’da da tecrit edilen cadde ve mahallelerin sayısı ise giderek artıyor.

Exit mobile version