Yunanistan’daki tren faciası ile ilgili Başbakan Miçotakis hakkında dava açıldı

Yunanistan'da 28 Şubat'ta yaşanan tren faciasında yakınlarını kaybedenler tarafından bakanlar ve yetkililer hakkında dava açıldı.

Yunanistan'daki tren faciası ile ilgili Başbakan Miçotakis hakkında dava açıldı

Yunanistan’da 28 Şubat’ta yaşanan tren faciasında yakınlarını kaybedenler tarafından Başbakan Kyriakos Miçotakis ile diğer bakanlar ve yetkililer hakkında dava açıldı.

Yunanistan’da 28 Şubat’ta meydana gelen tren kazasında can kaybı 57 kişinin yakınları, pazar günü düzenlenecek genel seçimler öncesi Başbakan Kyriakos Miçotakis ile diğer bakanlar ve idareler hakkında dava açtı. Davayı açan grubu temsilcisi Christos Konstantinidis’in çıkacağını, “Dava, Başbakan, bakanları ve eski bakanları bir arada tutmayı hedefliyor” dedi.

Tren Faciası

Yunanistan’ın başkenti Atina’dan Selanik’e giden yolcu treni, 28 Şubat’ı 1 Mart’a bağlanan gece Tempi bölgesinde yük treni ile kafa kafaya çarpışmıştı. Kazada, yolcu treninin birinci ve ikinci vagonu tamamen ezilmiş, üçüncü vagonu ise raydan çıktı. Kazada 57 kişi hayatını kaybetmişti. İki trenin çarpışmasından önce kilometrelerce aynı hat üzerinde doğru seyir halinde olduğu öğrenilmişti. İnsan hatalarından kaynaklandığı ortaya çıktıktan sonra Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Kostas Karamanlis istifade etti.

Kaza nedeniyle bir istasyon şefi, toplu taşımayı tehlikeye atma ve taksirle adam öldürme suçlarından tutuklu yargılanırken, Yunanistan Demiryolu Organizasyonu’nun (OSE) eski başkanı ve 3 demiryolu müşterisi de kazayla bağlantılı olarak suçlandı.

Exit mobile version