7 bin yabancı öğrenci Türkiye’de okumak için sınava girdi

7 bin yabancı öğrenci Türkiye'de okumak için sınava girdi

Dünya genelinde 32 ülke 7 bin yabancı öğrenci Türkiye’de okumak için OMÜ YÖS-2023’e girdi.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Giriş Sınavı (OMÜ YÖS-2023), 32 ülke ve 56 merkezde ölçülmektedir. Sınav, Türkiye’nin ve dünyanın çeşitli bölgelerinde bulunan 32 farklı ülkede 56 farklı sınav merkezi, 5 farklı dilde kullanıldı.
OMÜ YÖS, Türkiye saati ile 13.00’te sürücü 15.00’te sona erdi. Katılımcıların kendi dillerinde girdiği sınava yaklaşık 7 bin başvuru oldu. Sınavın özümsenmesine yönelik olarak bulunan 19 Türk üniversitesi, öğrencileri etkileme ve tercihi azaltma ve sınavın başarılı bir şekilde gerçekleştirmeni sağlamak için titiz bir çalışma yürüttü.

Türkiye’de bir ilk: Ortak tercih sistemi
Yabancı uyruklu öğrencileri toplama ve tercihi uygulama ve sınavın başarılı bir şekilde gerçekleşmesini sağlamak için titiz bir çalışma yürütüldü. Farklı ülkelerden gelenler, kendi dillerinde sınavlara giren ve küresel bir sınavda bir araya geldi. Yabancı vatandaşları davet etmeyi teşvik etmek ve onlara küresel bir eğitim ortamı sunmak için tavsiye 2023 Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı ile Türkiye’de bir ilk sınav; 19 farklı üniversite ortak sistemi bir araya toplanmıştır. Bu sayede OMÜ YÖS’e giren adaylar ortak tercih sistemi kullanarak 19 farklı üniversitenin lisans ve önlisans programlarını rahatlıkla tercih edenler.

Exit mobile version