Alev savaşçıları dönemi hazır

Alev savaşçıları dönemi hazır

Yangına en hassa vilayetler ortasında yed alan Muğla’da yangın dönemi öncesi orman yangın personelinin iş başı eğitimleri tamamlandı. Aydın ve Muğla’da Nisan başında başlayan eğitimlerin sonunda Marmaris’te tatbikat toplandı.
Marmaris Asparan mevkiinde orman ve arama kurtarma takımlarının de iştiraki le muhafaza tatbikat döneminde yangın sırasında kullanılan ekipmanların tanıtımı, kullanımı ve yangın öncesi ve sonrasında nelere dikkat edilmesi gerektiğini yangın eğitmenleri yangından sorumlu Bölge Müdür Yardımcısı Özgür Cılız, Yangın Şube Müdürü Fedai Faziletli yangın uzmanları Mehmet Oruç ve Hasan Altunbağ tarafından gruplara aktarıldı. Eğitimde takımlara İş Sıhhati ve İş Güvenliği konusunda da eğitim verildi.
Bilgilendirme eğitimi sonrası Marmaris Oma İşletme Müdürlüğü Asparan Mevkiinde senaryosu gereği iki başka noktadan yangın çıktı. Yangın bir önceki kara takımları tarafından müdahale edildi. Takımların hortum serme ve taşıma performanslarını gerçekleştirirken, yangına müdahale ettiler. İkinci yangına ise helikopter tarafından müdahale yapıldı. Helikopter yangın bölgesine yakın br bölgede bulunan yangın odasından su alarak yanan alana sorti yaptı ve alevleri etkisiz hale getirdi.
Muğla Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanı Muğla ve Aydın’da 2023 yılı iş başı eğitimlerinin tamamlandığını söyleyen Muğla Orman Bölge Müdürü Salim Karabulut, sonuncusunun da Marmaris Orman İşletme Müdürlüğünde gideceğini belirtti.
Muğla Orman Bölge Müdürü Karabulut, “Hava gücümüz olarak 2023 yılında 12 yangın söndürme ve idari olmak üzere 13 helikopter, 2 Air Tractor, 2 Antonov uçak, 3 amfibik uçak ve bir hava aracı hava aracı olmak üzere 21 adet hava gücümüz ile hizmet veriyoruz. Bunun dışında 1077 yangın emekçimiz, 457 de hizmet alımı yaptığımız yangın personelimizle hizmet süresi yangınlarla uğraşma konusunda. 2021 ve 2022 yılında büyük yangınlardan ziyan gören ormanlarımızın tamamına yakını boşaltıldı. Ağaçlandırma çalışmaları tamamlandı. 2023 yılında önceki yıllarda yaşadıkları acıları yaşamamak için gerekli tüm önlemleri almış bulunmaktayız. Eğitimlerimiz tamamlandı. 2023 yılının yerel ormancılığımıza, bölge müdürlüğümüze ve ülke ormancılığımıza yangınsız bir yıl olmasını diliyoruz. Kazasız belasız, can kayıplarının olmadığı bir yıl tebrikler” dedi.

Exit mobile version