Amasya’da olmayan meyve kurutma tesisi kurulmuş, elma cipsi üretimine başlayan öğrencilerin hedefleri büyük

Amasya'da olmayan meyve kurutma tesisi kurulmuş, elma cipsi üretimine başlayan öğrencilerin hedefleri büyük

Amasya’da tarım alanında eğitim veren bir meslek lisesinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın desteğiyle meyve ve sebze kurutma tesisi kuruldu. Yerel üretimin başından itibaren ilk olarak şehrin sembolü elmaların koruyucularına başlandı.
Gökhöyük Şehit Cemalettin Özdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, elmanın kuruşundan, sirkesine hatta hayvan mamasına kadar türlerini üretecek. Tesis, verimlilara sahip olan bölgedeki çiftçilerin ürünlerini kurutabilmelerini de sağlayabilecek.

Cihazlar meslek liselerinin yerli ve milli hizmetleriyla yeteneği
Amasya Milli Eğitim Müdürlüğü, köklü geçmişe sahip olan depo olarak kullanılan alan modern tesise dönüştürülmesi için proje hazırladı. Sunulan projeye Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü destek verdi. Yerel üretimde aktif görev üstlendikleri birimlerdeki cihazlar bakanlığın desteğiyle meslek liselerinin yerli ve milli imkanlarıyla yetiniyor. Kente giren cihazlar heyecanla kurularak ilk üretim başladı. Bir dizi işlemden fırınlarda kurutulduktan sonra paketlenen meyve cipsleri piyasaya sürülebilir.

“Bakanlığımızın Amasya’mıza hatırası oldu”
Türkiye’de bir meslek lisesinde bulunduğu ilk meyve, sebze kurutma tesisi olma özelliğini taşıdığını taşıyan Amasya Milli Eğitim Müdürü Mehmet Türkmen, desteğiyle Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e teşekkür etti. Mehmet Türkmen, “Elmayı ya da diğer meyvelerin işlemlerinden geçirip kurutarak paketlenebileceği bir tesis oluşturulmuş. Bakanlığımızın Amasyamıza hatırası oldu” dedi.
Grup içinde eğitimlerini geliştirecek öğrenciler ilerleyen yıllarda bu alanda daha büyük işlere imza atacaklarına inanan Türkmen, “Burada elmayı her şekilde değerlendirmeyi de öğreteceğiz. Gençler sirkesini yapacak. Çöpe gidecek kısmıyla da kedi, köpekleri için anne bulunmaz” diye konuştu.
Okul çocuklarından Umut Göktaş ile arkadaşları elmanın cipse ve diğer ürünlere dönüştürülmesi için geleceklerini kendileri için yeni bir yola kapı açacaklarına inandıklarını söyledi.

Exit mobile version