Depremzede çocukların gösterileri

Depremzede çocukların gösterileri

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra çocuklardaki deprem travmalarını atlatmaları için TÜBİTAK ‘Bilim Diyarı’ gerçekleştirerek, depremzede çocukları sergileme fırsatı gördü.
6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremin silinmeye devam ediyor. Yıkıcı depremde Diyarbakır’da evleri hasar görebilir merkez Kayapınar ilçesindeki konteyner kente yerleşen, bilim etkinliklerinde vakit geçirmekle kalıyor.
TÜBİTAK öncülüğünde konteyner kentte düzenlenen ‘Bilim Diyarı’ performansında çocuklar, öğrenciler, öğretmenler ve psikolojik danışmanlar tarafından Bilgilendirilirken, çocuklar yeteneklerini sergiledi.
25-27 Mayıs günleri arasında düzenlenen etkinliklerin depremzede çocukların faydasını değerlendirecek Diyarbakır Bilim ve Sanat Merkezi Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Turgay Çeker, onların istedikleri alanda gördüklerini rahatladığını söyledi.
Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da faaliyette çocuklar hem deprem travmalarını hem de güçlendirmeyi sürdürdüğünü dile getiren Çeker, “Ülkemizde yaşanan deprem felaketinden sonra TÜBİTAK deprem bölgelerinde uygulanmak üzere TÜBİTAK 4007 çağrısını açtı. Fuarlar bilim şenliği şeklinde yapılıyor. Öğrencilere ulaşmak istedikleri alanlara atölyelere gidiyor. Biz de Diyarbakır Bilim Sanat Merkezi olarak Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adına 4007 fuarını ayarladık. 25-27 Mayıs günleri içinde sanat merkezi ve Dicle Üniversitesinde çalışanlar ile sahada uygulama çalışıyor. Katılım, çadır kentteki eğitim ve sosyal yaşamlarından da biraz uzak kalmışları için hoşlarına gidiyor” dedi.
Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Zooloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Satar, depremzede insanların endemik ve yeni buldukları hayvan türlerine ilgilerinin olduğunu söyledi. Satar, “Depremzede hükümdara yönelik çalışmalar yapıyoruz. Pek çok atölyemiz var üniversitemizde katkı sağlamaya çalıştı, bizim bölgemizde bulunan endemik ve yeni üyeleriz türleri onları tanıtmaya çalışıyor. Canlıları sevdirmeye çalışıyor. İlgileri çok büyük böyle olayları çok görebilir. Sadece bu etkinlikler değil bir çok başarıya ulaştırmamız lazım, bir yere kapanmış durumdalar, bizimde bir şekilde ulaşmamız lazım travmayı atlatmaları lazım. Burada yaklaşık 15’e yakın endemik tür 5,6 tane ise bizim dışımızdaki türlerin görünümük” ifadelerinde bulundu.
Etkinliğe katılan çocukların çok mutlu olmasını dile getirdi. Böyle resim yapmadıklarını dile getiren çocuklar, üç renk ağızlarını ve bir tane kağıdı alıp üzerine yapıştırıp astıklarını kaydettiler.

Exit mobile version