Depremzede öğrenciler, eğitim kampıyla geleceğe tutundu

Depremzede öğrenciler, eğitim kampıyla geleceğe tutundu

Kahramanmaraş’ta Muhsin Yazıcıoğlu Parkı’nda oluşacak eğitim, kültür, spor ve toplumsal kamptaki sınıflarda çocuklar hem normal derslerini görürken hem de robotik eğitim alarak geleceğe hazırlanıyor.
İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’nun görüşmesinde AFAD tarafından Muhsin Yazıcıoğlu Parkı’nda yaratmak eğitim, kültür, spor ve toplumsal kampında eğitimler devam ediyor. İsveç tipi çadırlardan oluşan 10 adet sınıf, Kırgız çadırlarından oluşan 10 adet halk eğitim kursu merkezi, 10 adet öğretmen barınma çadırı, 1 kütüphane, 1 bilgisayar ve robotik yerleşim sınıfı, 1 yemekhane, 19 tane izci kamp çadırı depremzede öğrencilerin eğitimine katkı sunuyor. İçsel imtihanlara hazırlık ve toplumsal, kültürel ve sportif genişlemelerini desteklemek için yarattığı süreksiz eğitim yerleşkesinde robotik yönlendirme sınıflarında öğrenciler, geleceğin teknolojilerine de taraf vermeye çalışıyor.
Öğrenciler için her fırsatın sunulduğu eğitim kampında, robotik çalıştırma kurslarında öğrenciler bir yandan keyifli bir yandan vakit geçirirken bir yandan da deneme yanılma yöntemini de kullanarak robotu geliştirme deneyimi deneyim kazanıyor.

“Bizi zelzelede yalnız bırakmadılar”
Yaşayan beklentilerin akabinde eğitimden bir süre uzak olması ve bu hal kendini çok üzdüğünü 8’inci sınıf öğrencisi Hatice Ela Yaprak, “Depremden sonra okullarımız yıkıldığı için burada eğitime devam ediyoruz. LGS için âlâ bir süreçteyiz şu an. Devletimize de teşekkür ediyoruz bizim için imkan sağladılar. Öğretmenlerimize de ayrıyeten teşekkür ediyoruz selamlarda bizi bırakmadılar ve bizim için okula geldiler” dedi.

“Robotik kısaltmaya burada devam edebildiğim için çok zıt”
Depremden önceki özel olarak robotik yük derslerinin alacağı ve eğitim kampında bu dersleri almaya devam ediyor tabir eden Kübra Osmanoğlu ise, “Depremden sonra okulumuz yıkıldı yaklaşık 1,5-2 ay boyunca eğitim göremedik ve arkadaşlarımızdan biraz geri kalmamızı bitirmekk. Burada sınıflar kuruldu, yüz yüze eğitim alabileceğimiz, robotik çalıştırma eğitim alabileceğimiz yerler kuruldu. Ben olağanda de robotik yerleştirme eğitiminde yer alıyordum ve devam edebildiğim için çok farklı” tabirlerini kullandı.
Eğitim kampının öteki öğrenci Dilahanım Kösekol ise“Depremden dolayı okullarımızın yıkıldığı için buradaki çadırlarda eğitim görüyor. Robotik bina odaları, okul dersleri, etütler, oyunlar falan oynuyoruz” diye konuştu.

Exit mobile version